Politerno > Україна і світ > Михайло Павлів: як влада збирається організувати собі “другий термін”

Михайло Павлів: як влада збирається організувати собі “другий термін”

  • 15 Червня, 2017
  • 1691 Переглядів
  • 0

Як запустити “другий термін” для діючої влади? Потрібно просто ввести воєнний стан у кількох областях, не вводячи воєнного стану де-юре, попутно заборонивши цим областям голосувати.

Таким чином реконструює логіку влади політолог Михайло Павлів.

У вівторок, 13 червня, секретар РНБО Олександр Турчинов несподівано заявив, що АТО на Донбасі вичерпало себе і необхідно перейти до нового формату захисту країни. На його думку, військові дії тривають уже три роки і переросли як за тривалістю, так і за масштабами, формат АТО.

“Прийшов час нам визначити такий правовий формат, який дозволить оптимально захистити Україну від гібридних війни, які застосовує проти нас Росія, а не втискувати масштабні проблеми в обмежений формат АТО”, – написав він у себе в Facebook.

“Прийшов час не просто визнати окупованими деякі регіони Донецької і Луганської областей, але чітко, на законодавчому рівні визначити засади державної політики щодо їх звільнення. Необхідна ефективна технологія захисту країни, а для цього потрібно законодавчо надати президенту право застосовувати ЗСУ та інших військових формувань проти гібридної агресії з боку РФ “, – додав Турчинов.

За словами секретаря РНБО, потрібно створити постійно діючий в зоні протистояння Оперативний штаб з широкими повноваженнями, для комплексного управління ЗСУ, усіма силовими структурами, а також військово-цивільними адміністраціями.

Турчинов упевнений, що такий підхід тільки “посилить фундамент Мінських угод”.

Заяви глави РНБО на своїй сторінці в Facebook прокоментував політичний експерт, директор Фонду гуманітарних стратегій Михайло Павлів.

“Як провести конституційну реформу і сформувати ручний парламент, який вибере главу держави і запустить “другий термін” для діючої влади? Потрібно просто ввести воєнний стан у кількох областях, не вводячи військовий стан де-юре, попутно заборонивши цим областям голосувати. Донецька, Луганська , так. Харківська, Дніпропетровська і Запорізька – приготуватися. Вибори, вибори, кандидати ….! “, – написав Павлів.

Читайте також: Турчинов заявив про необхідність припинити АТО. Що це означає насправді?

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE