Politerno > Україна і світ > Бюджет-2022: найбільше зростуть витрати на прокурорів – Турчинов каже, що документ подали з порушеннями

Бюджет-2022: найбільше зростуть витрати на прокурорів – Турчинов каже, що документ подали з порушеннями

  • 16 Вересня, 2021
  • 2739 Переглядів
  • 0

Кабінет міністрів заклав в проєкт держбюджету на 2022 рік зростання витрат на силові відомства. Найбільше отримає прокуратура, найменше – МВС.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Видатки із загального фонду державного бюджету на Офіс Генерального прокурора у 2021 році становитимуть 13,56 млрд гривень. Це на 17,5% більше, ніж у поточному році.

Крім того, в проєкті держбюджету на Міністерство оборони передбачено суму 129,5 млрд гривень, що на 11,5% більше, ніж цього року.

Видатки на НАБУ зростуть на 10,6% до 1,18 млрд гривень, на управління державної охорони – на 10,6% до 1,82 млрд гривень, на СБУ – на 6,9% до 15,8 млрд гривень, на Бюро економічної безпеки – на 5,9% до 0,62 млрд гривень, на ДБР – на 3,4% до 2,57 млрд гривень. 

Видатки на Міністерство внутрішніх справ збільшаться на 1,7% до 87,3 млрд гривень.

Ексголова Верховної Ради України, керівник Центрального штабу партії “Європейська Солідарність” Олександр Турчинов на брифінгу сказав в четвер заявив, що бюджет на наступний рік поданий з грубим порушенням чинного законодавства.

Відповідно до Закону “Про національну безпеку України” та Закону “Про Раду національної безпеки і оборони України”, внесенню бюджету повинно передувати затвердження на засіданні РНБО видатків на оборону і безпеки країни, що є важливою складовою бюджетної політики.

За його словами, спочатку РНБО повинна затвердити основні статті оборонного бюджету, відповідно до визначеної стратегії захисту України.

“Тільки після цього Кабмін може приймати головний фінансовий документ країни на наступний рік та подати його до Верховної Ради”, – пояснив екссекретар РНБО.

“Цього зроблено не було і Кабінет міністрів, і чинний президент, який є Головою РНБО порушили чіткі вимоги законодавства”, – наголосив Турчинов додавши, що президент використовує РНБО для піару, а не для визначених Конституцією та законодавством стратегічних завдань безпеки і оборони країни.

Нагадаємо, з 15 вересня Державна архітектурно-будівельна інспекція (ДАБІ) припинила своє існування. Всі 100% штату будуть звільнені. Жоден співробітник ДАБІ не працюватиме в новоствореному органі – ДІАМ.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE