Politerno > Україна і світ > Уряд ліквідував ДАБІ, весь штат буде звільнений. Від завтра почне працювати новий держорган, – Чернишов

Уряд ліквідував ДАБІ, весь штат буде звільнений. Від завтра почне працювати новий держорган, – Чернишов

  • 15 Вересня, 2021
  • 1308 Переглядів
  • 0

З 15 вересня Державна архітектурно-будівельна інспекція (ДАБІ) припинила своє існування. Всі 100% штату будуть звільнені. Жоден співробітник ДАБІ не працюватиме в новоствореному органі – ДІАМ.

Відповідне рішення було ухвалено сьогодні на засіданні Кабміну, повідомив на своїй сторінці в соцмережі “Фейсбук” міністр розвитку громад і територій України Олексій Чернишов.

“На токсичну та корумповану роботу ДАБІ надходило тисячі скарг, тож ліквідація була просто необхідною. Без цього важливого кроку завершення реформи містобудування було б неможливим. Цього чекала вся країна без перебільшення. І я дякую за довіру та підтримку в просуванні цієї реформи Президенту, Прем’єр-міністру, колегам з уряду, депутатському корпусу та своїй команді”, – зазначив він.

За його словами, вже завтра в Україні запрацює новий державний орган – ДІАМ.

“Це – не заміна ДАБІ, а повноцінний новий орган з відмінною структурою, повноваженнями, а головне – принципами роботи”, – запевняє Чернишов.

Він підкреслює, що ДІАМ це:

– абсолютно новий професійний склад співробітників;
– мінімізовано людський фактор у роботі;
– відкритість перед учасниками будівельного ринку;
– цифровізація процесу отримання дозволів, що нівелює корупційні ризики;
– у ДІАМ рішення про необхідність проведення перевірок прийматиме не чиновник, а система.

“Два перші етапи реформування вже пройдені, попереду останній – це максимальна цифровізація та посилення відповідальності – адміністративної та кримінальної. Вона передбачена у трьох ключових законопроєктах – 5877 та 5655, 5656, усі вони будуть розглянуті найближчим часом”, – резюмував міністр.

Нагадаємо, на початку лютого екскерівнику Державної архітектурно-будівельної інспекції Олексію Кудрявцеву оголошено підозру за використання підробного іноземного диплома при влаштуванні на роботу. Після того, як Кудрявцева оголосили у розшук, він через Facebook заперечив, що ховається від слідства.

Під час засідання 15 вересня Кабінет міністрів дозволив майбутнім водіям готуватися до здачі екзаменів онлайн, а також отримати посвідчення водія кур’єром. 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE