Politerno > Україна і світ > Новий формат АТО. Турчинов йде на загострення – Золотарьов

Новий формат АТО. Турчинов йде на загострення – Золотарьов

  • 15 Червня, 2017
  • 1610 Переглядів
  • 0

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов вважає, що військові дії на сході України за масштабами переросли формат АТО.

“Прийшов час нам визначити такий правовий формат, який дозволить оптимально захистити Україну від гібридних війни, які застосовує проти нас Росія, а не втискувати масштабні проблеми в обмежений формат АТО”, – написав він на своїй сторінці в Facebook.

За словами політолога, директора Центру “Третій сектор” Андрія Золотарьова, через високу ймовірність оголошення дострокових виборів “партія війни” вирішила активізувати свої сили.

“Стало абсолютно ясно, що АТО перетворилася в евфемізм громадянського конфлікту. Нехай і з участю третьої сторони, але тим не менше всі прекрасно розуміють суть того, що відбувається. Питання в іншому – очевидно, Турчинов в особистих політичних цілях владного картелю, який він представляє, цілком усвідомлено йде на загострення ситуації. Главі РНБО не дуже-то потрібен мир, йому потрібен перманентний конфлікт”, – говорить Золотарьов.

Експерт не виключив, що найближчим часом на Донбасі може початися загострення бойових дій.

“Виходячи з того, що ми бачили останнім часом, як то – введення елементів воєнного стану в районах, прилеглих до зони АТО, зараз готується “план Б”. На порядку денному стоять дострокові парламентські вибори, шанси політисили Турчинова близькі до нуля. Але як відомо, в умовах воєнного стану вибори не проводяться. Ймовірно, що елементи такого воєнного стану можуть бути задіяні в політичних цілях. Крім того, в зв’язку з цим оцінюю як високу ймовірність загострення бойових дій на Сході”, – підсумував політолог.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE