Politerno > Україна і світ > Що ще пишуть американські ЗМІ про зустріч Порошенка і Трампа

Що ще пишуть американські ЗМІ про зустріч Порошенка і Трампа

  • 21 Червня, 2017
  • 1595 Переглядів
  • 0

20 червня 2017 року президент Петро Порошенко зустрівся у Вашингтоні з президентом США Дональдом Трампом, главою Пентагону Джеймс Меттісом і держсекретарем Рексом Тіллерсоном.

Американські ЗМІ за підсумками візиту українського президента написали, що в США брали без традиційних для іноземних лідерів почестей.

Так, CNN відзначає, що “українського президента не вітали з традиційною помпою. З’явившись в західному крилі у вівторок вранці, Порошенка не вітав Трамп – як президент робить з іншими лідерами. Він пройшов в західне крило тихо і без фанфар”.

В адміністрації Трампа при цьому підкреслюють, що в українського президента було більше особистих зустрічей з чиновниками адміністрації, ніж у інших світових лідерів, пише видання.

“Сидячи поруч з президентом України Петром Порошенко, Дональд Трамп назвав зустріч “великою честю” і повідомив, що було досягнуто значного прогресу у відносинах між США і Україною”, – пише The New York Times.

Associated Press описало зустріч так: “Зустріч з президентом України Петром Порошенко була спочатку описана в Білому домі як короткий  drop-in” (тобто дуже короткий візит, буквально “заскочити на хвилину”- ред.). Але обидва президенти позували для фотографування в Овальному кабінеті і коротко висловили свої ремарки після більш широких зустрічей Порошенко з віце-президентом Майком Пенсом і керівними радниками з національної безпек “.

Трамп зустрівся з Порошенком в той час, коли особливо посилився інтерес до питання, чи буде адміністрація президента США захищати своїх партнерів перед обличчям російської агресії, пише Associated Press.

При цьому на відео, оприлюдненому Білим домом, Трамп не згадав про Росію і не відповів на питання про розслідування можливих зв’язків його штабу з РФ під час передвиборної кампанії.

Не було згадок про Росію також і в підсумкових заявах після зустрічі Порошенка з віце-президентом Пенсом.

Спікер Білого дому пізніше зазначив, що Росія “очевидно, була темою для дискусії” між Порошенком і Трампом.

Шон Спайсер сказав, що адміністрація продовжить виступати за санкції, поки Росія продовжить свою агресію на сході України.

USA Today пише, що слова Трампа про Україну були менш конкретними, ніж заяви Порошенка. Президент США назвав Україну “місцем, в яке всі залучені”.

The New York Times також відзначає, що в той же день, коли пройшли зустрічі з Порошенком, адміністрація Трампа посилила тиск на Росію, ввівши санкції проти більш ніж 3 десятків юридичних і фізичних осіб, які брали участь в нападі на Україну.

Секретар казначейства Стівен Мнучін сказав, що для Росії не повинно бути ніяких послаблень санкцій, поки вона не виконає свої зобов’язання по мінським угодам – угодам про припинення вогню на 2015 рік між Росією і Україною.

“Ці заходи будуть чинити тиск на Росію, щоб вона працювала над дипломатичним рішенням”, – сказав він.

Мнучін додав, що адміністрація “прихильна дипломатичному процесу, який гарантує суверенітет України”.

Як відомо, Петро Порошенко запросив Рекса Тіллерсона відвідати Україну.

Читайте також: Військова співпраця та санкції проти РФ. Що треба знати про переговори Порошенка і Трампа (Відео)

або Американські ЗМІ назвали візит Порошенка до Трампа короткою зустріччю для фото

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE