Politerno > Україна і світ > Військова співпраця та санкції проти РФ. Що треба знати про переговори Порошенка і Трампа (Відео)

Військова співпраця та санкції проти РФ. Що треба знати про переговори Порошенка і Трампа (Відео)

  • 21 Червня, 2017
  • 1462 Переглядів
  • 0

Після переговорів із президентом США український лідер не бачить необхідності зміни Мінського формату.

20 червня президент України Петро Порошенко вперше зустрівся із президентом США Дональдом Трампом.

Деталі зустрічі з американським лідером глава української держави розповів представникам ЗМІ

Санкції проти РФ

Так, Санкції США проти РФ будуть продовжені – Порошенко Санкції США проти РФ будуть продовжені – Порошенко дія санкцій Сполучених Штатів Америки проти Росії буде продовжуватись.

Відповідаючи на питання чи отримав глава держави чітке підтвердження від президента США, що санкції з Росії не будуть зніматись до тих пір, поки не буде повернуто Крим та не припиниться російська агресія проти України, Порошенко відповів ствердно.

“Думаю, це очевидно. На сьогоднішній день США приймають додаткові санкці практично кожного дня. Я бачу позицію Сполучених Штатів Америки як твердого, надійного і стратегічного партнера України”, – підкреслив Петро Порошенко.

Сталість мінського формату

Також президент зауважив, що Порошенко запевнив, що немає необхідності у зміні мінського формату Порошенко запевнив, що немає необхідності у зміні мінського формату не бачить необхідності у зміні мінського формату переговорів щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

“Сполучені Штати Америки є нашим партнером. Ми дуже зацікавлені у залучені США до активного процесу”, – зазначив він та нагадав, що США є країною гарантом згідно Будапештського меморандуму.

“Сьогоднішня зустріч підтверджує важливість України для США і рішучу налаштованість на підтримку нашої держави”, – зазначив Петро Порошенко.

“Ми отримали тверду підтримку з боку Сполучених штатів, підтримку і щодо суверенітету, територіальної цілісності і незалежності нашої держави, і тверду підтримку в продовженні реформ в Україні”, – сказав Порошенко.

Він додав, що сьогодні “відбулася повноцінна і дуже детальна зустріч” та наголосив, що США підтвердили свою відданість Мінським домовленостям та наголосив на необхідності їх повного виконання з боку Росією.

При цьому глава держави наголосив на важливості виконання безпекового пакету – припинення вогню, відведення російської артилерії, танків, систем залпового вогню, забезпечення безперешкодного доступу Спеціальної Моніторингової місії ОБСЄ до всієї території включно із кордоном.

Співпраця у військовій сфері

Окремо сторони обговорили співпрацю України та Сполучених Штатів у військово-технічній сфері.

Трамп наказав розширити військово-технічну співпрацю із Україною – Порошенко

Президент дав чіткі доручення для того, щоб ми розширили нашу співпрацю”, – повідомив Петро Порошенко. Президент особливо наголосив на підтримці Сполученими Штатами продовження реформ в усіх секторах, в тому числі і в енергетичному секторі.

Він також повідомив, що під час переговорів обговорювались питання економічної співпраці, зокрема співпраці в ядерній енергетиці, нафтогазовій сфері, закупівлі американського вугілля, продовження співпраці щодо відновлюваних джерел енергії тощо.

“Порядок денний був дуже широкий. Я повністю задоволений результатами переговорів і дуже вдячний і президенту Трампу і віце-президенту Пенсу і тим міністрам, з якими відбулися зустрічі, за дуже тверду позицію підтримки нашої держави”, – підсумував президент України.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE