Politerno > Україна і світ > Порошенко розповів українським каналам про зброю для України, санкції проти РФ та вугілля з США

Порошенко розповів українським каналам про зброю для України, санкції проти РФ та вугілля з США

  • 25 Червня, 2017
  • 1840 Переглядів
  • 0

Президент Петро Порошенко в інтерв’ю українським телеканала, яке вийшло в ефір ввечері 25 червня, заявив, що питання постачання США оборонної зброї Україні може бути вирішене до жовтня.

“Під час зустрічі з міністром оборони, що було підтверджено під час зустрічі в Білому домі, позицію щодо постачання оборонної зброї спробують вирішити ще в межах поточного бюджетного року. Ви знаєте, що він триває до жовтня”, – сказав він.

Порошенко також анонсував візит міністра оборони США Джеймса Маттіса до України протягом 2—3 місяців і висловив сподівання, що протягом цього часу будуть підписані “оборонні” угоди.

Він також розповів, що Маттіс під час зустрічі в Пентагоні заявив, що США пишаються українськими Збройними Силами.

Порошенко запевнив, що в Конгресі США існує повна підтримка санкцій проти РФ за невиконання Мінських угод.

“В рішенні щодо жорстких санкцій за невиконання Мінських угод існує повний консенсус… Дискусія ведеться лише про повноваження президента – чи має президент одноосібно скасовувати санкції. Щодо змістовної частини я дискусії не бачу”, – сказав Порошенко.

Він також заявив, що США висловили Україні повну підтримку в питанні санкцій проти РФ за Північний потік-2.

“Це надзвичайно серйозна загроза для України, яку формує РФ, мета якої аж ніяк не економічна й не енергетична. Мета – позбавити Україну 2 млрд доларів, які вона отримує за транзит. Це помста за Стокгольм, за рішучі антикорупційні реформи в енергетичній сфері”, – вважає президент.

В ході інтерв’ю, Петро Порошенко запевнив, що Україна досягла домовленості з США про можливість закупівлі 2 млн тонн вугілля.  

“Україна відмовилася від закупівлі вугілля з окупованих територій Донбасу … Для забезпечення прозорості енергетичного ринку ми домовилися про постачання вугілля з Пенсильванії (США) за конкурентними цінами… За сприяння американської влади ми матимемо гарантоване постачання мінімум 2 мільйонів тонн вугілля”, – повідомив президент.

На його думку, “для цього створено усі умови, лише мають заключатися контракти”.

Також президент повідомив, що буде збільшено долю американских постачальників ядерного палива – компанії Westinghouse – в Україну.

“Сподіваюся, це (збільшення) нам вдасться  зробити до 55%”, – додав Порошенко.

Він повідомив, що досягнуто домовленості про візит міністра енергетики США Ріка Перрі до України у серпні поточного року.

“У нас є багато про що говорити, і зокрема про участь американських компаній у приватизації українських енергетичних компаній – як енергозбуту, так і генерації”, – повідомив президент.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE