Politerno > Україна і світ > Законопроект про реінтеграцію Донбасу – це прихований ремейк Мінська – політолог

Законопроект про реінтеграцію Донбасу – це прихований ремейк Мінська – політолог

  • 25 Червня, 2017
  • 1754 Переглядів
  • 0

Політичний експерт Віктор Небоженко різко розкритикував у Facebook законопроект про реінтеграцію Донбасу і озвучив свої пропозиції з цього приводу.

1. Давно треба було відмовитися від політико-правого використання терміна “АТО”.

Йде війна, а не антитерористична операція. Використання терміну “АТО” створювало перешкоди для загальнонаціональної консолідації всього українського суспільства. Але найгірше виявилося в тому, що відмова нашого політичного керівництва, до сих пір, від визнання Росії агресором і факту війни створила для кремлівських пропагандистів ідеальні можливості в боротьбі з Україною.

Всі три роки Кремль вбиває в голову всьому світу, своєму населенню і українцям ідею, що в Донбасі йде “громадянська війна”, а не “АТО” і немає ніякої окупації з боку Росії. А міжнародне співтовариство змушене було явочним порядком оголосити санкції у відповідь на реальний факт війни Росії проти України. Тому трирічна завзята відмова від визнання війни і окупації Росією частини території України – це колосальна політична помилка нашого політичного керівництва.

2. Обговорюваний в українських ЗМІ законопроект РНБО “про реінтеграцію …” повинен бути реальною і сильною українською альтернативою ганебним Мінським угодам, а не їх прихованим ремейком.

Нав’язлива ідея наших політиків знайти політико-комерційний компроміс з Путіним за спиною України заохочує агресора. А також збільшує ймовірність таємничої угоди між Заходом і Кремлем за рахунок національних інтересів України.

3. Приїзд Путіна до Криму ще раз підтверджує тезу, що не можна відривати військово-політичне завдання звільнення Донбасу від деокупації і демілітаризації Криму.

Тому обговорюваний закон повинен називатися коротко і чесно: “Про звільнення окупованих територій Криму і Донбасу”.

Крим повинен стояти на першому місці, бо він піддався фейковій легітимації і насильницькій юрисдикції Росією. А реальне звільнення окупованих районів повинно відбуватися в зворотному порядку. Треба починати з визволення (санації, пацифікації і демілітаризації) Донбасу і Луганська. А також, за допомогою США і Німеччини, відновлення державного кордону України в цьому районі.

4. А потім обов’язково почати, при міжнародній допомозі, процес звільнення Криму.

Бо нам ніколи не вдасться повністю “нормалізувати” Донбас, поки Крим буде під контролем Росії. Це висновок, який ми повинні зробити з проваленого путінського плану створення маріонеткової держави “Новоросія” на території України.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE