Politerno > Україна і світ > Заставу за Гужву внесла його заступник, але редактора вивезли з СІЗО

Заставу за Гужву внесла його заступник, але редактора вивезли з СІЗО

  • 26 Червня, 2017
  • 1464 Переглядів
  • 0

Сьогодні, 26 червня, була внесена застава за головного редактора “Страна.ua” Ігоря Гужву. Ії внесла заступник редактора Світлана Крюкова.

“Після того як Шевченківський суд підтвердить зарахування коштів на їх депозитний рахунок і видасть довідку, що підтверджує це, Ігор Гужва вийде на свободу”, – прокоментував ситуацію адвокат Іващенко.

Самого Ігора вивезли до Лук’янівського СІЗО. Вивезли, знаючи про заставу. Дочекаємося підтвердження казначейства, і зовсім скоро Ігор буде на свободі” – заявила Олена Лукаш, інший адвокат журналіста.

Гужву затримали увечері 22 червня після обшуків у редакції видання “Страна.ua”. Щодо нього відкрито кримінальне провадження за статтею 189 Кримінального кодексу України (вимагання).

За даними правоохоронців, Гужва разом зі спільником Антоном Філіпковським вимагали від народного депутата від Радикальної партії Дмитра Лінька 20 тисяч доларів. Як заявили в прокуратурі, після отримання половини цієї суми Гужву затримали.

Гужва назвав висунуті йому звинувачення у вимаганні коштів “сфабрикованими”.

24 червня Шевченківський районний суд Києва обрав для нього запобіжний захід у вигляді арешту терміном на два місяці з альтернативою застави в сумі 544 тисячі гривень.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE