Politerno > Україна і світ > Кожен другий комп’ютер у Кабміні із піратськими програмами – Євген Рибчинський (Відео)

Кожен другий комп’ютер у Кабміні із піратськими програмами – Євген Рибчинський (Відео)

  • 27 Червня, 2017
  • 1602 Переглядів
  • 0

Причина масштабної кібератаки в Україні криється у масовому використанні піратського програмного забезпечення.

Про це на телеканалі ZIK заявив , народний депутат України Євген Рибчинський (“Воля народу”).

На думку гостя програми, ситуація із безпрецедентною кібератакою в Україні виникла через те, що не тільки пересічні громадяни, а й в уряді, масово використовують піратське програмне забезпечення. Така ж ситуація і у великих банках.

“Кожен другий комп’ютер навіть у Кабміні, на превеликий жаль, він користується піратськими програмами. Що стосується кібератаки, знаючи це, звичайно, на мою думку, наші північні сусіди використовують свої знання нашої інфраструктури, і вони просто нам “жучка” пускають.

Я думаю, що насправді, це “проба пера”, а справжні атаки будуть далі. За що це нам мстяться? Звичайно, через 1 С. Вони фактично всю бухгалтерію країни знали через одну програму”, – заявив народний депутат.

Народний депутат України Олег Петренко зауважив, що українські фахівці із ІТ-технологій, яких цінують у всьому світі, створюють саме ліцензійну продукцію, а те, що посадовці навіть у кабінетах Кабміну не використовують ліцензійне програмне забезпечення, то це окреме питання.

Олег Петренко зазначив, що ми живемо у кіберепоху, і в жодній країні світу, навіть у США під час процесів, які є основою демократичного західного світу, – виборчих, і то виявилися не застрахованими від російських кібератак.

“Ще ніхто у світі не навчився бути застрахованим від цього, але певні запобіжники потрібні, як з точки зору щодо того, щоб використовувався ліцензійний продукт, так і елементарні пояснення співробітникам державних установ, чи треба що-небудь клацати, чи треба лазити незрозумілими сайтами”, – зазначив гість програми.

Нагадаємо, сьогодні масштабна кібератака призвела до збоїв у роботі “Київенерго”, “Ощадбанку”, “Нової Пошти”, “Укртелекому”, аеропорту “Бориспіль” та інших компаній. Внаслідок атаки не працюють онлайн-платежі, сервіси тимчасово недоступні. Вірус шифрує файли на комп’ютері, а після цього вимагає гроші.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE