Politerno > Україна і світ > Народ має право “відсікати” гнилого президента законно в рамках процедури імпічменту, – Білецький

Народ має право “відсікати” гнилого президента законно в рамках процедури імпічменту, – Білецький

  • 29 Червня, 2017
  • 1844 Переглядів
  • 0

Вчора президент розродився чудовою ініціативою – поставити на голосування зняття депутатської недоторканності.

Відразу скажу, що я обома руками “за” і обіцяю за це голосувати.

Єдине “але”: дуже добре, що депутати зрівняються в правах із власним народом. Бо, як відомо, риба гниє з голови, і народ повинен мати можливість гниль відсікати.

Але на самому верху стоїть Голова держави – президент, і його відповідальність перед народом найбільша. І народ має право “відсікати” гнилого президента законно в рамках процедури імпічменту, тоді відпаде необхідність знімати його в рамках процедури Майдану.

Я сподіваюся, Порошенко пам’ятає, що закон про імпічмент не діє. Адже закон про тимчасові слідчі комісії, який може розпочати процес, визнаний неконституційним ще 2009 року.

Я маю надію, що наступним, за зняттям депутатської недоторканності, буде реальний і дієвий закон про імпічмент. Тоді влада справді буде відповідати націоналістичному принципу “більше прав – більше обов’язків – більше відповідальності”.

PS. Національний Корпус має законопроект про особисту відповідальність президента та його усунення через Парламент і шляхом референдуму.

Андрій Білецький

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE