Politerno > Україна і світ > “Президент запевнив мене, що “Азов” повернеться на передову”, – Петренко

“Президент запевнив мене, що “Азов” повернеться на передову”, – Петренко

  • 29 Червня, 2017
  • 1510 Переглядів
  • 0

В особистій розмові з Петренком, Порошенко запевнив, що “Азов” повернуть на передову.

В інтерв’ю Цензор.нет народний депутат України Олег Петренко розповів про розмову з Президентом Петром Порошенком щодо роботи в зоні АТО батальйону “Азов”.

“Це питання було предметом однієї з розмов із Президентом. Тоді “Азов” виводили з першої лінії із Широкиного. На сьогодні це один із найбільш боєздатних і мотивованих підрозділів в Україні. “Азовці” – це не просто контрактники, а добровольці, які хочуть воювати за свою країну. Для них бути на другий-третій лінії насправді дуже непросто.

Так ось, під час тієї розмови Президент мене запевнив, що це явище тимчасове й “Азов” повернеться на передову. Відтоді минуло майже два роки, але питання невирішене, що погано впливає на моральний стан бійців, тому що це особливий полк Нацгвардії.

Він таким був від самого зародження – трьох десятків “чорних чоловічків”, – каже Петренко. – Знаєте, насправді “азовці” не переставали воювати всі ці майже два роки офіційної відсутності на передовій.

Але для цього їм часто доводилося брати вихідні, відпустки і звільнювальні. Вони їхали до своїх друзів і побратимів у інші підрозділи, які були на першій лінії. Доводилося влаштовувати весь цей “маскарад” із перевдяганнями тощо.

Можете собі уявити, наскільки велике завзяття хлопців воювати за свою країну з ворогом і як складно перебувати на другий-третій лінії з цим “азовським” духом”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE