Politerno > Україна і світ > Іван Вінник назвав те, що Україні потрібно від США більше, ніж летальна зброя (Відео)

Іван Вінник назвав те, що Україні потрібно від США більше, ніж летальна зброя (Відео)

  • 30 Червня, 2017
  • 1491 Переглядів
  • 0

Україні не настільки важлива летальна зброя від США, як доступ до технологій виробництва зброї Штатів. Нам цікавіше отримати технології виробництва зброї від США, обладнання, окремі складники чи компоненти, аніж складені “Джавеліни” чи щось інше.

Про це на телеканалі ZIK заявив Іван Вінник, депутат Верховної Ради у фракції БПП, секретар комітету з питань нацбезпеки і оборони, коментуючи те, що комітет у справах збройних сил США пропонує виділити 500 млн доларів на летальну зброю для України.

Гість студії відзначив, що верхня і нижня палати конгресу США традиційно два роки підтримували ідею допомоги Україні, зокрема надання летальної зброї для нашої держави. “Ці ідеї блокував президент США – він має право вето у формуванні зовнішньої політики, а це якраз належить до таких питань”, – пояснив пан Вінник.

Секретар комітету з питань нацбезпеки і оборони відзначив, що Україну ця зброя зробила б сильнішою. “Але США не були готові розглядати ескалацію ситуації через війну РФ проти України на нашій території”, – нагадав обранець.

“Як буде діяти Трамп – побачимо. Про це може знати тільки Президент Порошенко. Він єдиний зустрічався з Трампом, і це питання надзвичайно чутливе. Якщо Порошенко знає, що робитиме Трамп – він цього, звичайно, озвучувати не буде, бо це не в інтересах України”, – додав Іван Вінник.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE