Politerno > Україна і світ > Французькі ЗМІ проігнорували зустріч Макрона з Порошенком

Французькі ЗМІ проігнорували зустріч Макрона з Порошенком

  • 1 Липня, 2017
  • 1678 Переглядів
  • 0

Французькі засоби масової інформації майже не висвітлювали візит президента України Петра Порошенка до Франції.

Про це пише Наталія Лебідь у статті для сайту “24”.

У своєму щотижневому огляді преси авторка зазначає, що саміт президентів України та Франції був здебільшого проігнорований пресою.

Винятком може слугувати повідомлення у Le Point, котре бодай лаконічно, але згадало про приїзд Порошенка до Парижу.

Для початку автор публікації процитував власного главу держави: “Я підтвердив президенту Порошенку свою готовність продовжити процес Мінська”.

Також Макрон додав, що прагне залучення ОБСЄ до перемовин зі стабілізації ситуації на сході України. Зі свого боку Петро Порошенко зауважив, що бажав би присутності ОБСЄ на лінії зіткнення “24 години на добу”. “Я почуваюся набагато оптимістичніше”, – сказав Порошенко після зустрічі з Макроном і закликав до розробки мирного плану та деокупації України, наводить слова українського президента Le Point.

Скупо процитувала кілька реплік Еммануеля Макроната Liberation: “Франція не визнає анексію Криму” та “Франція прагне суверенітету України у її визнаних кордонах”.

За оцінками оглядачки, це був мабуть найбільший прояв уваги французьких ЗМІ щодо візиту президента Українияк і до української тематики загалом.

Зокрема, у La Tribune найсвіжіша згадка про Україну датована 23 червня, а проілюстрована – фотографією Петра Порошенка та президента Європейської ради Дональда Туска, у котрій міститься нагадування про те, як “незаконне приєднання Криму і навмисна дестабілізація України Росією” зумовили введення щодо РФ санкцій.

Рівно три абзаци присвячує Україні і Le Figaro (в публікації від 20 червня), на тлі все тих самих антиросійських санкцій та їхньої пролонгації та поглиблення з боку Сполучених Штатів Америки.

“США оголосили про посилення санкцій проти Росії за підтримку сепаратистів в Україні та анексію Криму в день візиту президента України до Вашингтону”, – повідомляє видання.

Як повідомлялось, на спільному з президентом України Петром Порошенко брифінгу у Парижі, в понеділок, президент Франції Еммануель Макрон заявив, що агресором на Донбасі є Росія, а не Україна.

Під час зустрічі, Петро Порошенко та Еммануель Макрон домовилися провести консультації з метою підвищення ефективності можливих зустрічей у “нормандському форматі” і підготувати проекти важливих рішень.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE