Politerno > Тернопільщина > Львівський апеляційний суд став на сторону Тернопільської мерії щодо платні на освітні послуги

Львівський апеляційний суд став на сторону Тернопільської мерії щодо платні на освітні послуги

  • 1 Липня, 2017
  • 1885 Переглядів
  • 0

Львівський апеляційний суд задовольнив позовні вимоги Тернопільської міської ради про скасування рішення суду першої інстанції щодо встановлення батьківської плати у дошкільних закладах.

Як відомо, тернопільський активіст ВО “Автомайд”, юрист Павло Іванечко, подав позов до суду на Тернопільську міську раду та її виконавчий комітет щодо рішення виконкому ТМР №131 про поділ дітей на міських та не міських та оплату за харчування.

Дане рішення Павло Іванечко вважає незаконним, адже часто не міські жителі працюють в обласному центрі і сплачують тут податки. Крім того, освіта в Україні є безкоштовною для всіх категорій дітей.

Як повідомлялось, Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області під головуванням судді Братасюка В.М. визнав незаконним рішення виконавчого комітету щодо встановлення плати за харчування та встановлення батьківської плати у дошкільних закладах. Однак мерія оскаржила рішення у Львівській апеляції і та стала на бік органу місцевого самоврядування.

Як відомо, депутати Тернопільської міської ради затвердили платню на освітні послуги для не міських жителів в розрахунку на одну особу на місяць: дитсадки – 1215 грн., ПТУ – 1690 грн., гуртки – 329 грн., спортивні секції  – 711 грн.

Триматимемо вас в крсі подій.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE