Politerno > Тернопільщина > Тернопільський міськрайонний суд визнав незаконною дискримінацію дітей сільської місцевості

Тернопільський міськрайонний суд визнав незаконною дискримінацію дітей сільської місцевості

  • 15 Травня, 2017
  • 2315 Переглядів
  • 0

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області під головуванням судді Братасюка В.М. визнав незаконним та скасував рішення виконавчого комітету Тернопільської міської ради «Про встановлення плати за харчування та порядок нарахування батьківської плати в дошкільних навчальних закладах та навчально-виховних комплексах м. Тернополя» в частині запровадження пільг виключно за ознакою місця проживання дитини.

Суд на підставі норм Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та практики Європейського суду з прав людини, заборонив умовний поділ дітей в дошкільних навчальних закладах та навчально-виховних комплексах міста Тернополя на тих, котрі проживають у м. Тернополі, і тих, котрі в місті не проживають, тим самим нівелювавши непряму дискримінацію дітей.

Нагадуємо, що із змістом даного рішення в найближчі дні можна буде ознайомитись в Єдиному державному реєстрі судових рішень, вказавши, що рішення постановлене 05 травня 2017 року під головуванням судді Братасюка В.М., оскільки дана постанова вже підписана в електронному варіанті та скерована для опублікування на центральний сервер бази ЄДРСР.

Як повідомлялось, житель с. Гаї-Шевченківські Павло Іванечко, котрий навчає свою дитину в Тернопільській школі, звернувся з Адміністративним позовом на рішення Виконавчого комітету Тернопільської міської ради.

Також раніше суд першої інстанції вирішив, що поділ дітей на своїх та чужих (за міцем прописки) виконавчим комітетом ТМР є неправомірним.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE