Politerno > Тернопільщина > Деревляний добився скликання на 5 липня сесії облради – завтра в “білому домі” буде гаряче

Деревляний добився скликання на 5 липня сесії облради – завтра в “білому домі” буде гаряче

  • 4 Липня, 2017
  • 1592 Переглядів
  • 0

Голова Тернопільської облради Віктор Овчарук прийняв розпорядження про проведення 5 липня сесія Тернопільської облради.

Як відомо, ініціатором проведення сесії стала фракція “Батьківщина”. Вона підготувала звернення з вимогою скликати сесію, яке підписали депутати з інших фракцій – “Свободи” та “Громадянської позиції”. Попри те, що ініціаторам вдалося знайти підтримку і зібрати передбачену законом кількість голосів, питання проведення сесії до останнього було під знаком питання.

Одним з ключових питань для ініціатора скликання сесії Василя Деревляного є питання про розгляд результатів роботи Регіональної комісії з оцінки та забезпечення проведення конкурсного відбору інвестеційних проектів, що можуть фінансуватись за рахунок Фонду регіонального розвитку.

В контексті цього питання депутати вимагають розглянути інформацію Прокуратури Тернопільської області і Головного Управління Нацполіції у Тернопільській області щодо перевірки використання коштів Фонду регіонального розвитку у 2016 році та про хід розслідування кримінальних проваджень за фактом виявлених порушень.

Розглядатимуться й інші, не менш важливі для громади області, питання. Зокрема, про звернення щодо впровадження продажу земель сільськогосподарського призначення, про захист інституції сім’ї в Україні, вжиття  невідкладних заходів по захисту національних інтересів держави та соціальних прав громадян, звернення до центральних органів влади щодо неприпустимості ухвалення законопроекту Трудового кодексу України тощо.

Як повідомлялось, напередодні Деревляний заявив, що голова Тернопільської ОДА Степан Барна тиснув на членів комісії з відбору проектів, аби ті не включили аеропорт в перелік фінансування. Мовляв, комісія складається з чиновників на пряму підпорядкованих очільнику області і ті виконували його вказівки.

На які рішення сесії варто очікувати і чи знайдуть ввони необхідну підтримку, важко сказати. Тим не менше, з перших днів на посаді першого заступника голови облради саме лідера білосердечних називають головним лобістом летовища.

Протягом минулого року на його відновлення було виділено понад 6 млн. грн. У цьому році планувалося понад 20 млн. грн., але депутати з подачі губернатора не підтримали таку ініціативу.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE