Politerno > Україна і світ > Назар Холодницький розкрив схему відбілювання грошей для е-декларацій (Відео)

Назар Холодницький розкрив схему відбілювання грошей для е-декларацій (Відео)

  • 4 Липня, 2017
  • 1561 Переглядів
  • 0

Сьогодні в Україні створюється механізм, за яким будь-хто може легалізувати кошти, отримані незаконним шляхом.

Про це повідомив керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький в ефірі телеканалу “112 Україна“.

“Зараз фактично створюється дуже небезпечний механізм, коли кожен, хто хоче легалізувати свої незаконно зароблені кошти, знайде собі мільйонера, який має такі кошти, і вони укладуть фактичний договір, що той нібито дає йому борг, а той нібито отримує 5, 7, 10 млн.

Фактично ми доводимо, що ніякої передачі коштів не було. Розумієте, вкрав, знайди колегу, який офіційно є мільйонером, укладемо договір, і таким чином будемо вважати, що договір є”, – зазначив він.

Генеральна прокуратура обвинувачує нардепа від “Народного фронту” Євгена Дейдея у незаконному збагаченні на суму майже 5 млн грн. На засіданні регламентного комітету Верховної Ради бізнесмен Ігор Лінчевський заявив, що дав гроші в борг нардепу Дейдею. Генпрокурор разом із головою САП Назаром Холодницьким подав записи телефонних розмов, із яких випливає, що Дейдей і його дружина не отримували грошей у борг від Лінчевського.

У результативному висновку регламентного комітету Ради зазначають, що подання Луценка на притягнення Дейдея до кримінальної відповідальності є “недостатньо мотивованим, необґрунтованим і не містить достатньої кількості конкретних фактів“. Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що рішення регламентного комітету було підготовлено заздалегідь і є “ганебним прикриттям” депутатами свого колеги.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE