Politerno > Україна і світ > Ілля Ківа розповів про головні завдання очоленої ним Соцпартії і “танці з трупами” (Відео)

Ілля Ківа розповів про головні завдання очоленої ним Соцпартії і “танці з трупами” (Відео)

  • 9 Липня, 2017
  • 1860 Переглядів
  • 0

Новопризначений глава СПУ розповів виданню “Vesti”  про цілі українського соціалізму і свій погляд на юридичні проблеми з його обранням

Подія вихідних – новина про з’їзд Соцпартії і обрання її главою радника міністра внутрішніх справ Іллі Ківи – буде одночасно і тестом “на законність” для Мін’юсту.

Обрання відбулося на з’їзді партії 8 липня, в якому колишні члени СПУ вбачають порушення, в основі якого лежить “двовладдя” в партії часів керівництва Миколи Рудьковського і Петра Устенко: рішення Вищого адмінсуду від 13 червня зобов’язало Мін’юст зареєструвати статут, за яким главою партії буде не Устенко (який скликав з’їзд), а професор Кіровоградського університету Микола Садовий.

Проте, Ілля Ківа звикає до посади глави Соцпартії і вже продумує “оновлення” ідеології. Про це “Vesti” і поговорили з Ківою.

– Ілля Володимирович, ноша важка, чи не так?

– Господь визначає можливості. Більше, ніж ми зможемо, він все одно не нагрузить.

– Що змініте в ідеології?

– Для СПУ настав час змін. Як і для всього українського політикуму. Це і буде, скажімо так, новою, оновленою, укріпленою, переродженою СПУ. Це не буде пострадянський соціалізм, до якого ми звикли і з яким асоціюємо всю праву … вибачте, ліву, діяльність. Це буде той соціалізм, який сьогодні зайняв гідне місце в європейському суспільстві, це обов’язково буде патріотичний соціалізм. Ми для себе повинні чітко усвідомити, що соціалізм – для України, а не Україна – для соціалізму.

– Чому саме Соцпартія, а не рух з правим ухилом?

– Ми неправильно сприймаємо соціалістичну ідеологію, чомусь відразу її прирівнюємо до пострадянської ідеології. А це різні речі. Основним завданням, яке ми сьогодні ставимо, буде знищення олігархату, п’яти олігархічних сімей-кланів, які сьогодні контролюють економіку та політику в нашій країні. Соціалізм, який буду проповідувати я, – це соціалізм з гострими зубами і міцними, сильними кулаками. Це міцна, агресивна політика.

– Опоненти, які вважають, що відбувається захоплення Соцпартії, вважають інакше…

– Ви не з опонентами говорили, а з трупами, яких давно вже немає. А мене вчили: чи не танцюй з трупами, цього все одно ніхто не оцінить. Тому їхні репліки і коментарі – це останній видих мертвого. Спочивайте з миром і не заважайте жити живим!

У своєму Facebook Ківа також звернувся до українців

СПУ створена восени 1991 року, її лідером спочатку був Олександр Мороз. У 2012 році партію очолив Павло Устенко. У 2014 році з’їзд СПУ висловив йому недовіру, лідером партії був обраний Микола Рудьковський. У серпні 2015 його змінив Микола Садовий.

Читайте також: Іллю Ківу вибрали лідером соціалістів – реакція Фейсбуку зашкалює (Відео, фейсбук-дописи)

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE