Politerno > Україна і світ > Небоженко: Починається дресировка Порошенко

Небоженко: Починається дресировка Порошенко

  • 9 Липня, 2017
  • 1682 Переглядів
  • 0

Зустріч Трампа і Путіна в рамках Великої двадцятки остаточно поховала надію Кремля на швидку і таємну угоду між США і Росією долі України без її відома, пише у своєму Facebook політолог Віктор Небоженко

Трамп скоротив і формалізував цю зустріч з Путіним до рівня зустрічі з Порошенком. Ніяких серйозних питань і пропозицій. І все при свідках. Тим самим американці показують, що вони не бачать великої різниці між Путіним і Порошенко. І той і інший є проблемою для Вашингтона, яка буде вирішуватися в комплексі.

А після того як американці відбили охоту у Путіна вирішувати майбутнє України за її спиною, таємно між США і Росією, Вашингтон відразу ж береться за українське політичне керівництво, як головну перешкоду радикальних реформ і боротьби з російською агресією. Спроби Банкової, в своєму саботажі тиску США, спертися на Кремль будуть жорстоко присікатися американцями.

Сьогодні до Києва вже прилетів Держсекретар США Тіллерсон. Він вимагатиме від українського президента реальних кроків в політичниій та економічній реформах, посилення боротьби з елітної корупцією та ефективної боротьби з російською агресією.

А щоб президент України, хоч трохи виконував свої клятвенні обіцянки, які він дає США і не тягнув час, підміняючи серйозні політичні кроки піаром, інтригами, і політичними фокусами, в Києві залишається моніторити і впливати на ситуацію спецпредставник США, досвідчений дипломат Курт Волкер.

Він добре знає Україну і здається розуміє її проблеми. Тому нашому політичному керівництву буде важко його обдурити. Його завдання змусити Порошенко думати не тільки про свої економічні інтереси і мріяти про другий президентський термін, але і про Україну. Парадокс, але це так.

Звичайно, кілька місяців український президент Порошенко буде досить успішно “водити за ніс”, спецпредставника США Курта Волкера, обманюючи його і зітхаючи, про те, яка важка йому попалася країна, і як багато він хоче зробити для України, але на все не вистачає часу.

Спроби підкупити або дискредитувати Волкера, також залишаться приємними мріями українських політиків, які будуть стимулюватися Кремлем. Але вже взимку, або американці поміняють Курта Волкера на більш рішучого дипломата, здатного зрушити справу з мертвої точки, або до українського президента буде застосований класичний набір “дресирування” хитрого політика – суміш “уколів і пестощів”, погроз і привабливих пропозицій.

В кінцевому рахунку, це дозволить американцям зробити поведінку українського президента Порошенко і його оточення більш передбачуваною і продуктивною.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE