Politerno > Тернопільщина > Правий сектор пікетуватиме Збаразький суд щодо справи Селецького

Правий сектор пікетуватиме Збаразький суд щодо справи Селецького

  • 10 Липня, 2017
  • 1969 Переглядів
  • 0

Правий сектор закликає жителів Тернопільщини відвідати у понеділок Збаразький районний суд, де на 10 годину ранку заплановано слухання у резонансній справі Олега Селецького.

Про це йдеться в анонсі партії на сторінці у Facebook.

Олега Селецького звинувачують у причетності до “смітникової люстрації” судді Кременецького райсуду в січні 2015 року.

Як відомо, два роки тому представники “Народної ради”, “Правого сектору” та незалежного об’єднання профспілок “Трудова солідарність” пікетували Кременецький райсуд. Вони вимагали пояснити причини ухвалення судом рішення про звільнення від кримінальної відповідальності колишнього міського голови Почаєва, якого підозрювали у незаконному відчуженні земельної ділянки площею 4,5 га.

Саме під час цих подій група невідомих осіб увійшла в приміщення кабінету судді, та вивели суддю разом із головою суду на вулицю та посадили їх у сміттєвий бак.

Активісти Правого сектору звертаються до побратимів із закликом долучитися та підтримати їх, бо у суді вони будуть стояти за справедливість. Крім того вони закликають суддів тверезо мислити та не провокувати громадськість, адже немає нічого страшнішого за народне повстання проти несправедливості.

“Всім відомо, що Селецький навіть близько не підходив до тієї судді, котра сама застрибнула у смітник. Вже давно минув час коли суд мусив давати вироки по команді згори. Настав час думати своїм розумом”, – іронічно зауважують автори звернення.

Раніше повідомлялося про численні проблеми фігуранта цієї справи із законом. Виявляється, Олег Селюцький ще задовго до подій у Кременці неодноразово поставав перед судом та був засудженим до позбавлення волі.

[spoiler]Зокрема в березні 2000 року його засудили до позбавлення волі терміном на 3 роки з конфіскацією майна і валютних цінностей з відстрочкою виконання вироку на 2 роки. Вже в листопаді цього ж року Селецький умудрився знову порушити закон, за що отримав реальний термін увязнення на 5 років і 6 місяців з конфіскацією майна. Вийшов достроково. У 2006 році знову був засуджений та сплатив штраф у сумі 510 гривень, а у 2008 році вкотре сів на лаву підсудних та отримав реальний термін позбавлення волі, який згодом був замінений на виправні роботи. Вийшов пан Селюцький на волю в квітні 2012 року після чого його проблеми із законом продовжилися.[/spoiler]

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE