Politerno > Україна і світ > Топ-менеджер ProZorro задешево купила у подруги елітну квартиру в Донецьку (Відео)

Топ-менеджер ProZorro задешево купила у подруги елітну квартиру в Донецьку (Відео)

  • 10 Липня, 2017
  • 1477 Переглядів
  • 0

Об’єктом пильної уваги журналістів стала декларація заступника гендиректора держпідприємства «ProZorro» Тетяни Сазонової. І справа навіть не в мільйонних рахунках і розкішних автомобілях, зазначених в її декларації. Ефект вибуху інформаційної бомби справила покупка Сазонової – квартира в елітному будинку в самому центрі окупованого Донецька. Для чого київська чиновниця інвестує в квадратні метри на території підконтрольної угрупованню «ДНР»?

Заступник гендиректора з фінансових питань держпідприємства ProZorro Тетяна Сазонова придбала квартиру в колись елітному будинку в центрі Донецька за незначні для довоєнного ринку нерухомості в місті 148 000 гривень.

Про це повідомляє “Радіо Свобода”.

Сазонова пояснює, що купила її у подруги заради фінансової допомоги. Квартиру в окупованому Донецьку Сазонова купила в 2016 році. За 250 м. кв. вона заплатила 148 тисяч гривень, або 5 тисяч доларів.

Як відзначають журналісти, будинок непростий і в довоєнному Донецьку вважався елітним. У одинадцятиповерховому будівлі в центрі міста всього п’ять квартир.

“Я працювала і жила в Донецьку, але була змушена виїхати. У 2016 році близька подруга, також переселенка, виявилася в скрутному матеріальному становищі. Я купила її квартиру для фінансової підтримки”, – пояснила Сазонова покупку нерухомості в Донецьку.

Однак ріелтори в окупованому місті, не дивлячись на кризу, все одно називають інші розцінки. Один метр квадратний в звичайному будинку оцінюють в 500 доларів, а квартиру площею 200 м.кв. як мінімум в $ 95 тис.

“Сам по собі факт такої покупки за заниженою вартістю дійсно може бути домовленістю сторін. Якщо два учасники угоди це підтвердять, в цьому немає нічого протизаконного”, – зазначила юрист “Центру протидії корупції” Олена Щербан.

Тому якщо питання до Сазонової виникнуть, то не з боку антикорупційних органів, а податкової, оскільки занижена вартість може означати ухилення від податків.

“Тетяна Сазонова прийшла працювати в ProZorro з приватного сектора в жовтні 2016 року.

До цього вона з 1996 року працювала в банківському і приватному секторі на керівних посадах”, – відзначили на держпідприємстві.

Також відомо, що згідно з декларацією, Тетяна Сазонова придбала в Києві квартиру загальною площею 181 кв. м. за 1,718 млн гривень.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE