Politerno > Україна і світ > Омелян подав до Кабміну подання про звільнення гендиректора “Борисполя”

Омелян подав до Кабміну подання про звільнення гендиректора “Борисполя”

  • 12 Липня, 2017
  • 1484 Переглядів
  • 0

Міністр інфраструктури Володимир Омелян подав до Кабміну України подання на звільнення генерального директора міжнародного аеропорту “Бориспіль” Павла Рябікіна.

Про це ввечері 12 червня повідомляє Інтерфакс.

Разом з тим міністр заявив, що має намір особисто спостерігати за виконанням чинним главою “Борисполя” доручень прем’єр-міністра Володимира Гройсмана про відновлення переговорів з лоукостером Ryanair.

“Подав. Але прем’єр-міністр доручив йому (Рябікіну – ред.) відновити переговори з Ryanair і підписати контракт (на базування доступного авіаперевізника в “Борисполі”- ред.). Тепер хочу побачити, як він виконає це доручення”, – повідомив міністр Омелян журналістам “Інтерфаксу”.

Як повідомлялося, лоу-кост-авіаперевізник Ryanair 10 липня 2017 оголосив про скасування запланованого входу в Україні після того, аеропорт “Бориспіль” порушив угоду, досягнуту в березні цього року в Мінінфраструктури з посадовими особами аеропорту і його нинішнім генеральним директором Рябікина.

Гендиректор “Борисполя” заявив, що Ryanair висуває до аеропорту вимоги щодо польотів до Києва, які не відповідають українському законодавству. Через це він не має наміру підписувати договір з Ryanair, поки не будуть зняті всі розбіжності в пунктах договору.

Таку позицію різко розкритикував Омелян, звинувативши главу “Борисполя” в розголошенні конфіденційних умов договору і заявивши, що 12 липня винесе на засідання уряду подання про звільнення Рябікіна.

Однак публічно, в ході відкритої частини засідання, міністр цього робити не став.

Гройсман, в свою чергу, доручив залучити Національне антикорупційне бюро України до оцінки переговорного процесу з Ryanair про польоти в країну на предмет дотримання українського законодавства та заявив про необхідність відновлення переговорів.

Читайте також: Ryanair може піти з України, так і не прийшовши: Хто винен?

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE