Politerno > Україна і світ > Під час відкриття нового КПП Порошенко заявив, що Україна готова допомогти Молдові повернути Придністров’я

Під час відкриття нового КПП Порошенко заявив, що Україна готова допомогти Молдові повернути Придністров’я

  • 18 Липня, 2017
  • 2220 Переглядів
  • 0

7 липня президент України Петро Порошенко і прем’єр-міністр Молдови Павло Філіп ввзяли участь у церемонії відкриття спільного контрольно-пропускного пункту “Кучургани-Первомайськ” на центральній ділянці молдовсько-українського кордону.

Про це повідомили в прес-службі уряду Молдови, передає “Укрінформ“.

 “Відкриття спільного КПП на молдовсько-українському кордоні пройде у контексті реалізації досягнутих раніше домовленостей між урядами Республіки Молдова і України”, – йдеться в повідомленні.

Рішення про відкриття спільних пунктів контролю на молдовсько-українському кордоні було прийнято під час зустрічі в Києві в лютому нинішнього року прем’єр-міністрів Молдови та України Павла Філіпа і Володимира Гройсмана.

У серпні 2017 року планується відкриття автомобільного руху через міст “Бронниця-Унгурь”.

Про це заявив Порошенко під час спільного з прем’єр-міністром Молдови Павлом Філіпом заяви для ЗМІ після відкриття пункту пропуску “Кучурган-Первомайськ”.

“У наших спільних планах – це відкриття вже в серпні цього року, домовилися зустрітися вже на молдавській території, автомобільного руху через міст” Бронниця-Унгурь “, – сказав він.

Також, за словами Порошенка, заплановано зробити максимум кроків, щоб відновити залізничне рух на ділянці “Березино-Басарабяська”.

В даний час на молдовсько-українському кордоні діють ще чотири спільних КПП: “Бричани-Росошани”, “Крива-Мамалига”, “Ларга-Кельменці” і “Джурджулешти-Рені”.

Також президент Порошенко заявив, що Україна готова сприяти відновленню територіальної цілісності і суверенітету Молдови.

Таку заяву зробив у понеділок президент України Петро Порошенко на спільному з прем’єр-міністром Молдови Павлом Філіпом брифінгу для ЗМІ в Одеській області.

 “Ми, Україна, готові максимально сприяти відновленню територіально цілісності, суверенітету Республіки Молдова і робити все для того, щоб відновити те, що 25 років тому було спровоковано і має такі важкі наслідки для сотень тисяч людей, які сьогодні проживають в Придністров’ї”, – цитує Порошенка “Інтерфакс-Україна“.

У свою чергу, прем’єр-міністр Молдови назвав заяви про “блокаду” Придністров’я Україною та Молдовою спекуляціями.

“Дивно чути різного роду спекуляції щодо так званої блокади Придністров’я з боку молдовської та української влади. Ми повинні подивитися на те, що експорт своєї продукції в Україну, наприклад, в 2015-2016 роках склав майже 10 млн доларів з цієї території, а 60% від загального експорту з цього регіону був в країни ЄС”, – сказав Філіп.

Він також додав, що подібні обсяги експорту до країн ЄС можуть не подобатися “лідерам” Придністров’я.

 

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE