Politerno > Україна і світ > Президент Молдови назвав провокацією рішення парламенту про виведення російських військ з Придністров’я

Президент Молдови назвав провокацією рішення парламенту про виведення російських військ з Придністров’я

  • 21 Липня, 2017
  • 1572 Переглядів
  • 0

Президент Республіки Молдова Ігор Додон засудив сьогоднішню декларацію парламенту з вимогою вивести російські війська з Придністров’я.

Про це глава держави написав на своїй сторінці в Facebook.

“Категорично засуджую цю чергову провокацію. Дані дії спрямовані на погіршення відносин з Російською Федерацією та підрив тих успіхів, які вдалося досягти спільно з російським керівництвом, а саме, в області експорту молдавської продукції, ситуації з мігрантами, регіонального співробітництва, освітніх та гуманітарних програм” , – заявив президент.

На його думку, такі дії парламенту є провокаційними для нагнітання обстановки в регіоні, особливо “в переддень візиту заступника голови уряду РФ Дмитра Рогозіна в Молдову”.

“Категоричським засуджую подібного роду провокації. Підкреслюю, Молдова є нейтральною державою, а рішення подібних питань має бути досягнуто виключно в рамках мирного і конструктивного підходу, без провокацій і в контексті об’єднання двох берегів Дністра і жодним чином не за допомогою подібних провокаційних заяв”, – підсумував Додон.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE