Politerno > Тернопільщина > У Тернополі, за участі прем’єра, відбувся форум, присвячений реформі децентралізації (Відео)

У Тернополі, за участі прем’єра, відбувся форум, присвячений реформі децентралізації (Відео)

  • 21 Липня, 2017
  • 1679 Переглядів
  • 0

В Україні четвертий рік впроваджуються заходи з реалізації реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади. Її суть – формування ефективного місцевого самоврядування для створення повноцінного життєвого середовища для громадян, надання високоякісних та доступних послуг, задоволення інтересів громадян в усіх сферах життєдіяльності на відповідній території, узгодження інтересів держави та територіальних громад.  

На порядку денному реформи залишись такі питання:

–         удосконалення правового поля для формування ефективної територіальної організації влади на засадах децентралізації та розподілу повноважень, забезпечення відповідними ресурсами з чітким механізмом контролю за їх виконанням;

–         формування соціальних стандартів і нормативів надання гарантованих державою послуг в освіті, культурі, охороні здоров’я, інших сферах та оптимальної мережі інфраструктури для надання якісних та доступних послуг.

На стадії обговорення – проект закону, який покликаний врегулювати питання державного нагляду за відповідністю рішень місцевого самоврядування Конституції та Законам України.

За два роки в Україні зросли місцеві бюджети на 100 млрд грн. Про це заявив Прем’єр-міністр Володимир Гройсман на форумі “Децентралізація – основа формування нової системи управління та місцевого розвитку” в Тернопільській області. “Ми сьогодні створили інструменти для об’єднання територіальних громад, ми створили фінансові та податкові можливості для розвитку громад. Тільки одна цифра. У порівнянні з 2014 роком у 2016 році місцеві бюджети зросли на 100 млрд грн. Це ресурси, які автоматично перерозподіляються вниз, ресурси, які вимагають розумного інвестування для того, щоб змінювати якість життя людей на місцях. Я глибоко переконаний у тому, що це тільки початок. Але вже сьогодні можна сказати, незважаючи на труднощі, ми робимо успіхи”, – сказав Прем’єр-міністр.

Уряд України у рамках реформи державної служби планує переглянути структуру 10 міністерств та створити в них спеціальні директорати, які вестимуть політику органів влади. Про це повідомив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, спілкуючись із журналістами у Тернопільській області.

«Ми в 10 міністерствах будемо створювати директорати, які будуть займатися стратегічним плануванням і формуванням політики міністерств. Кожне міністерство має своє призначення. Не може бути міністр чи міністерство, яке займається невідомо чим. Говоримо про абсолютно чітку компетенцію, політику, яку має впроваджувати, і чітку оцінку виконання завдань», – зазначив Глава Уряду і продовжив, що кадровий склад директоратів сформують близько тисячі нових працівників, які будуть обрані на конкурсних засадах.  «Це означає, що тисяча людей, які пройдуть дуже суворий професійний відбір, прийдуть працювати у владу. Я їх називаю «агентами змін»,  – сказав Володимир Гройсман.

Нагадаємо: на Тернопільщині за участі Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана в навчально-оздоровчому комплексі «Червона калина», що у селі Дружба Теребовлянського району, відбувся форум, присвячений питанням децентралізації. В обговоренні  ходу реформ активну участь взяли  депутати обласної ради, керівники об’єднаних.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE