Politerno > Тернопільщина > Перебуваючи на Тернопільщині, Гройсман відвідав господарство Антона Білика

Перебуваючи на Тернопільщині, Гройсман відвідав господарство Антона Білика

  • 21 Липня, 2017
  • 1763 Переглядів
  • 0

Перебуваючи з робочою поїздкою у Тернопільській області, Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман ознайомився з господарською діяльністю одного з кращих господарств області ПАП «Іванівське», депутата обласної ради Антона Білика. Зокрема Глава Уряду побував на полі й особисто випробував техніку, яка розпочала збір врожаю ріпаку, відвідав тваринницький комплекс на ПАП”Іванівське”. 

Володимир Гройсман підкреслив, що 30 років тому саме з Тернопільщини розпочався Всеукраїнський фермерський рух, а сьогодні уряд працює над тим, щоб створити якісну програму підтримки українського фермера. За його словами, уже найближчими тижнями Кабінет міністрів має вийти на фіналізацію рішення: у проекті бюджету на 2018 рік Уряд запропонує Парламенту виділити 1 млрд грн на підтримку невеликих фермерських господарств для того, щоб на селі було не тільки вирощування, а й переробка продукту, створювалися робочі місця.

У Свою чергу  господар підприємства Антон Білик розповів про  цьогорічні  дуже хороші врожаї пшениці, ріпаку, цукрового буряка. «Ми зараз збираємо 51 центнер гороху, 48-49 центнерів ріпаку і готуємося до збирання пшениці. Пшениця зараз дозріває приблизно на 90-95 центнерів на 1200 га. Обробляємо 4 500 га землі. І робимо це добре та якісно. Працюємо також механічним способом. У нас є хороша техніка, яка працює на полях. Поля у нас чисті, бо вже обробляються роками і тому бур’янів немає», – зазначив аграрій. На території господарства створена територіальна громада, яка об’єднує п’ять сіл з центром в Іванівці.  У громаді відремонтували  адміністративний будинок, займаються дорогами. Тут створили власну соціальну програму, яка включає оздоровлення, грошову підтримку мешканців. Не забувають про ветеранів, малозабезпечених, школи, дитсадки, храми, допомагають армії. Антон Іванович каже: «Ми будемо робити все для того, щоб ставали кращими наші села, щоб зростав добробут людей, ефективно працювали соціально-культурні заклади».

Також долучився Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман  до закладення символічної капсули під реконструкцію гідротехнічних споруд веслувального каналу та будівництво центру веслування та водних видів спорту з інфраструктурою “Водна арена Тернопіль” на руслі р. Серет.

Нагадаємо, зa попередньою інформaцією, Гройсмaн, окрім форуму, планував взяти учaсть у зaклaденнi кaпсули пiд будiвництво центру веслувaння тa водних видiв спорту з iнфрaструктурою “Воднa aренa Тернопiль”, а також подaсться на екскурсію до ПAП “Івaнівське”.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE