Politerno > Україна і світ > Махмуд Аббас оголосив про замороження всіх контактів з Ізраїлем через ситуацію з мечеттю Аль-Акса

Махмуд Аббас оголосив про замороження всіх контактів з Ізраїлем через ситуацію з мечеттю Аль-Акса

  • 22 Липня, 2017
  • 1529 Переглядів
  • 0

У п’ятницю, 21 липня 2017 президент Держави Палестина Махмуд Аббас заявив про замороження контактів з Ізраїлем на всіх рівнях через ситуацію навколо розташованої в Єрусалимі священної для мусульман мечеті Аль-Акса.

З таким зверненням до палестинського народу Аббас виступив після наради влади Палестини, що відбувся в місті Рамалла.

У своїй промові, яка транслювалася по телебаченню, він оголосив “про заморожування контактів з ізраїльською стороною на всіх рівнях”.

За словами Аббаса, “це рішення буде залишатися в силі до тих пір, поки ізраїльський уряд не скасує вжитих ним заходів проти мечеті Аль-Акса і палестинського народу в цілому”.

Як стверджує лідер палестинців, “встановлення ізраїльською владою металодетекторів на проходах до Храмової гори під надуманим приводом заходів безпеки переслідує далекосяжні цілі: панування над мечеттю Аль-Акса, згортання мирного процесу і зведення політичного конфлікту до релігійного”.

Аббас повідомив, що на нараді палестинського керівництва вжиті заходи по зміцненню стійкості жителів Східного Єрусалиму. На ці цілі виділено $ 25 млн.

“Східний Єрусалим є вічною столицею нашої держави, і суверенітет над ним належить палестинському народу, – підкреслив він. – Ми будемо оберігати наші святині і працювати над тим, щоб звільнити місто від окупації”.

Раніше агентство Wafa повідомило, що число постраждалих в результаті сутичок між ізраїльською поліцією і арабськими жителями в Східному Єрусалимі і його околицях, а також ряді палестинських міст на Західному березі річки Йордан досягло 450 чоловік. Троє палестинців померли від поранень.

Крім Єрусалиму, зіткнення між маніфестантами і правоохоронцями сталися в Наблусі, Хевроні, Віфлеємі, Калькілії, Тулькармі, Каландії і Джабалії (сектор Газа).

Мітинги і ходи палестинців були організовані в п’ятницю в рамках масової акції “Гнів Аль-Акси”. Демонстрації солідарності арабської громадськості пройшли в Аммані, Дамаску, Сані, Тунісі та ряді інших столиць.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE