Politerno > Україна і світ > Черговим “глибоким занепокоєнням” неможливо нічого зрушити з місця (Відео)

Черговим “глибоким занепокоєнням” неможливо нічого зрушити з місця (Відео)

  • 24 Липня, 2017
  • 1398 Переглядів
  • 0

Якщо Європа та США домовляться про суттєве посилення тиску на РФ і одночасно приймуть рішення про те, що Україна потребує реальної військової допомоги, тоді ці два фактори дадуть серйозний і позитивний для нас результат.

Про це на телеканалі ZIK телефоном заявив Володимир Огризко, дипломат.

Задля вирішення конфлікту на Донбасі, вважає Володимир Огризко, окрім озброєння держави, слід домогтися суттєвого збільшення тиску на Росію.

“Роль США у цьому плані може бути вирішальною, хоча місцями і доволі складною, оскільки те, що завтра відбудеться у Вашингтоні (маю на увазі голосування щодо нового закону про санкції), може внести певний елемент напруги в американо-європейські відносини”, – зазначив Володимир Огризко.

Дипломат висловив сподівання, що спільними зусиллями, через діалоги та компроміси, ці санкції будуть посилені.

“Комбінація двох факторів – озброєння України і посилення санкцій, мені здається, і дасть відповідь на питання, яку ми так довго шукаємо”, – вважає Володимир Огризко.

На його думку, якщо Європа та Штати домовляться про суттєве посилення тиску на Росію і одночасно приймуть рішення про те, що Україна потребує реальної військової допомоги, “тоді ці два фактори дадуть серйозний і позитивний для нас результат”.

Що ж до Мінських домовленостей, дипломат вважає, що, допоки не буде змінена позиція сторін, маючи на увазі Україну та західних партнерів, допоки там вважатимуть, що черговим “занепокоєнням” можна щось зрушити з місця, значення назви формату дорівнює нулю. Натомість якщо позиції зміняться, і в цьому допоможе новий спецпредставник Держдепу США Курта Волкера, можливо, зміниться наповнення переговорних форматів.

“Чи це буде мінський, чи нормандський, а чи південноафриканський – значення немає. Значення матиме зміна бажання тих, хто бере участь у переговорах, або реально діяти, або ховатися за черговим “глибоким занепокоєнням”, – заявив Володимир Огризко.

Коментуючи заяву-заклик Курта Волкера до українські політичні сили відмовитися від вузькопартійних інтересів заради збереження цілісності країни, Володимир Огризко наголосив:

“Я не вважаю цю заяву втручанням у наші справи, бажанням підказати, що у такий момент країна має згуртовуватися, країна повинна демонструвати справді політичну волю і єдність, чого, на превеликий жаль, ми зараз демонструвати особливо не можемо”.

Нагадаємо, до зони АТО з офіційним візитом прибула офіційна делегація Державного департаменту США на чолі з спеціальним представником Держдепу США з питань України Куртом Волкером.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE