Politerno > Україна і світ > ВАКС відмовив НАБУ у продовженні розслідування проти Вовка – ЦПК

ВАКС відмовив НАБУ у продовженні розслідування проти Вовка – ЦПК

  • 6 Січня, 2021
  • 658 Переглядів
  • 0

Вищий антикорупційний суд відмовив у продовженні розслідування кримінального провадження проти голови Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка.

Про це повідомив Центр протидії корупції у Telegram.

“Суддя Вищого антикорупційного суду Андрій Біцюк повернув детективу НАБУ клопотання про подовження строків розслідування у справі про створення злочинної організації і захоплення влади суддями Окружного адмінсуду Києва, зокрема його головою Павлом Вовком”, – зазначили у ЦПК.

Детективи просили ще 2 місяці для проведення розслідування, яке закінчується 17 січня. Але суддя Біцюк, який раніше подовжував цей строк, 6 січня цього не зробив.

У ЦПК додали, що причина відмови невідома, бо немає повного рішення, і що, ймовірно, вона і не буде відома, бо у цій справі рішення не публікують назагал.

Водночас там наголосили, що таке рішення є серйозною загрозою справі – оскільки оскаржити його не можна, то справу або призупинять, або закінчать досудове розслідування раніше, залишивши її неготовою.

5 січня суддя Біцюк відмовився застосувати примусовий привід судді Вовка, який ігнорує засідання, до Антикорупційного суду.

Нагадаємо, НАБУ звинуватила голову ОАСК Павла Вовка у створенні злочинної організації з метою захоплення державної влади шляхом встановлення контролю над Вищою кваліфікаційною комісією суддів, Вищою радою правосуддя та створення штучних перешкод у їх роботі.

17 липня НАБУ презентувало 45-хвилинне, а тоді 15-хвилинне, відео про Вовка і ОАСК, де голова суду та суддя обговорювали, як будуть “владу захоплювати”.

Записи розмов, оприлюднені НАБУ, Павло Вовк назвав сфальсифікованими, і додав, що у відставку не збирається.

Вища рада правосуддя вважає неприпустимою заяву Національного антикорупційного бюро щодо вже виявленої корупції в Окружному адміністративному суді міста Києва.

Наприкінці жовтня було оприлюднено частину записів з кабінету глави Окружного адмінсуду Києва Павла Вовка. Загальний обсяг аудіозаписів – понад 2000 годин. Частина аудіозаписів опублікована “Слідство.Інфо” в документальному фільмі “Нарадча кімната”.

Нардепа з фракції “Слуга народу” Олександра Дубінського п’ять разів згадували на аудіозаписах розмов голови Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка зі справи про “захоплення влади” суддями ОАСК.

3 листопада Національне антикорупційне бюро вдруге оголосило голову Окружного адміністративного суду міста Києва Павла Вовка у розшук.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE