Politerno > Україна і світ > Підняттям прокурорських зарплат Луценко хоче утвердити свої позиції у ГПУ, – Палій (Відео)

Підняттям прокурорських зарплат Луценко хоче утвердити свої позиції у ГПУ, – Палій (Відео)

  • 24 Липня, 2017
  • 1541 Переглядів
  • 0

Навряд чи, ухвалюючи рішення про підняття зарплат прокурорам, Юрій Луценко керувався політичною складовою. Адже така ідея не буде популярною у суспільстві.

Таку думку на телеканалі ZIK висловив політолог Олександр Палій.

Головний редактор “РБК-Україна” Сергій Щербина переконаний: зарплати працівників НАБУ значно перевищують ті, які існують у системі МВС та прокуратурі. Тож рішенням про підняття окуладу прокурорам Луценко хоче підтягнути доходи своїх працівників до належного рівня. Адже така різниця у заробітку може провокувати нездорову конкуренцію між відомствами.

“Це взагалі нездорова тенденція. Адже, якщо в однієї правоохоронної структури зарплата удвічі вища, це породжує елементарну людську заздрість. Окрім того, зрозуміло, що тут йдеться і про особистий політичний піар Юрія Віталійовича”, – переконаний Щербина.

Та все ж, на думку експерта, ці зарплати повинні підтягуватись під загальний ринковий рівень.

“Тут не можна дорікнути Луценкові у лобіюванні. Адже як керівник він йде назустріч своїм працівникам і намагається забезпечити їм достойне життя. Та все ж зрозуміло, що тут є і політична складова”, – підкреслив Щербина.

Однак, присутній у студії політолог Олександр Палій не погодився, що у діях Луценка присутня політична складова. Мовляв, навряд чи таке рішення буде популярне у суспільстві.

“Ми розуміємо, із якими сумами вони мають справу, перед якими спокусами стоять і, зрештою, на які ризики наражаються. Однак, коли люди чують про зарплати до двадцяти восьми тисяч, відразу ж виникає дуже нездорове ставлення. Тому навряд чи тут йдеться про загальносуспільну політику. Можливо, присутня спроба утвердити свої позиції в самі Генеральній прокуратурі”, – припустив Палій.

Однак, за словами політолога, такий діалог між прокурором та його підлеглими – цілком нормальне явище.

“Якщо ці прокурори за такі гроші забезпечуватимуть порядок, їм можна платити ще й і удвічі більше. Головне – щоб був результат. Якщо відбудеться очищення суспільства, це виявиться дуже рентабельною оборудкою для українського народу”, – наголосив Олександр Палій.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE