Politerno > Україна і світ > По руках від Вашингтона отримає як Порошенко, так і його вороги – політолог

По руках від Вашингтона отримає як Порошенко, так і його вороги – політолог

  • 25 Липня, 2017
  • 1341 Переглядів
  • 0

А поки увага суспільства і ЗМІ була зайнята телефонною розмовою “нормандської четвірки“, спецпредставник Держдепу Волкер провів зустріч з депутатами Ради

Де Волкер дав ключовий месидж від Вашингтона – український парламент повинен забути свої чвари, вузькопартійні інтереси і об’єднатися заради збереження єдності України.

Перекладаємо з дипломатичної мови: у Трампа чекають, що восени Рада проголосує за закони в рамках “перезавантаження” Мінських угод.

Таким чином, ми бачимо кілька сигналів.

Перший – для Порошенка. Вашингтон не хвилює як, але Порошенко повинен знайти в Раді голоси за закони, які на своїй зустрічі визначить пріоритетними “нормандська четвірка”.

Якщо ні – то на своїй політичній кар’єрі (і гарантії можливої ​​особистої безпеки і схованого капіталу за кордоном) Порошенко може поставити “хрест”.

Другий – для конкурентів Порошенко. Ви, хлопці, звичайно, хочете розгойдати ситуацію в надії отримати “добро” на перевибори в Раду. Але такої команди з Вашингтона не буде.

На це немає часу. Трампу треба показати американському суспільству, що “Велика угода” працює не тільки в Сирії, але і в Україні. А не просто Трамп такий м’якотілий у відносинах з Росією.

Тому голосуйте з Порошенком за “мінські” закони, якщо хочете отримати можливу підтримку на президентських виборах 2019-го або потім в Раду.

І не треба займатися саботажем “Мінська” в парламенті. За це по руках отримає як Порошенко, так і його противники (Турчинов, Аваков, Яценюк і т.д).

Дмитро Корнійчук

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE