Politerno > Україна і світ > Волкер: На Донбасі знаходиться більше російських танків, ніж у всіх країнах Західної Європи (Відео)

Волкер: На Донбасі знаходиться більше російських танків, ніж у всіх країнах Західної Європи (Відео)

  • 26 Липня, 2017
  • 1164 Переглядів
  • 0

На окупованих територіях України знаходиться більше російських танків, ніж у всіх державах Західної Європи.

Про це повідомив спеціальний представник Сполучених Штатів Америки по Україні Курт Волкер в інтерв’ю Currenttime.

“По-перше, Росія вже знаходиться в Україні з усім своїм важким озброєнням. Там зараз більше російських танків, ніж є у всіх країн Західної Європи, разом узятих. Це дуже і дуже великий військовий контингент. Ще більший контингент зосереджений на території Росії біля кордонів Україна.

У Росії є повне право це робити, це її територія, вони можуть розміщувати там стільки військових, скільки хочуть. Так що це рішення ніяк не “спровокує” Росію зробити щось, чого вони ще не зробили. І це ніяк не може змінити баланс сил”, – зазначив Волкер.

Спецпредставник США вважає, що виділення Україні зброї не спровокує Російську Федерацію, а допоможе захиститися в разі ескалації збройного конфлікту.

“Якщо ми приймемо таке рішення, це дасть можливість Україні захистити себе в тому випадку, якщо Росія зробить подальші кроки на українській території. Росія каже, що не робить нічого такого і не збирається цього робити. Якщо це так – поставка захисних озброєнь тоді не несе ні для кого ніякого ризику”, – додав Волкер.

Як повідомлялося раніше, Волкер розповів, що Вашингтон активно розглядає питання поставок зброї в Україні. За його словами, постачання зброї української армії могла б змінити поведінку російської влади.

Також Волкер запевнив, що США шукає “важелі тиску” на Російську Федерацію в зв’язку з ситуацією на Донбасі.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE