Politerno > Тернопільщина > Надал перейшов усі межі – тітушки “Свободи” винесли депутата з міськради (Фото – Відео)

Надал перейшов усі межі – тітушки “Свободи” винесли депутата з міськради (Фото – Відео)

  • 28 Липня, 2017
  • 2493 Переглядів
  • 0

Як стало відомо, ще звечора протестувальники громадських об’єднань ВО “Автомайдан” та “Вільні люди” розпочали акцію під гаслом “Не дамо владі перетворити Тернопіль на новий Чорнобиль!” під стінами Тернопільської міської ради.

Мова йде про котельні на альтернативному паливі, котрі посиленно просуває тернопільський міський голова Сергій Надал.

Зокрема, мітингарі звернулися до громадськості із закликом: “Це питання викликало хвилю протестів членів громади Тернополя, оскільки робота котелень на альтернативному паливі (торфі) безпосередньо впливатиме на здоров’я його мешканців, адже збільшення шкідливих викидів може призвести до значного збільшення важких хвороб у тернополян.

А поява приватного монополіста на ринку теплопостачання міста загрожує необґрунтованим підвищенням тарифів на опалення для його мешканців та установ.

Фахівці вказують на невідповідність реалізації таких проектів Угоді мерів «За сталий енергетичний розвиток на місцевому рівні», підписаної мером Тернополя, оскільки робота таких котелень як мінімум удвічі збільшить викиди СО2, замість задекларованого зменшення на 20%…”.

Ще звечора активісти заблокували вхід у приміщення міськради.

Тим часом, охоронці міської ради з фірми “Авангард”, зранку запустили з чорного входу у приміщення міськради “свободівських” “тітушок”, поруч з якими стали депутат обласної ради Олег Сиротюк та міської Володимир Стаюра. Не обійшлось і без Олександра Башти…

Так коли на своє робоче місце намагався увійти Іван Сороколіт, молодики просто винесли його з приміщення ради, а тих, хто спробував зайти поруч з ним нахабно виштовхали.

Раптово у хід пішов газ. Хто його використав – невідомо. Проте досі присутні в сесійній залі депутати та представники громади кашляють, скаржаться на печію в горлі, чхають.

Згодом, у роботі сесії оголосили перерву. Її попросила фракція “Самопомочі”, оскільки їхньому депутату Назару Зелінці стало погано. Була наівть підозра, що у нього зламане ребро. Назара Зелінку забрала швидка на рентген, та як з’ясувалось, перелому немає.

Офіційно засідання мало стартувати о 9.00.

Проте в залі немає потрібної кількості депутатів. Частина з них не змогла пробити кордон тітушок “Свободіви”, який чекав на активістів ”Самооборони”, “Національного корпусу”, “Автомайдану” та інших громадських організацій та депутатів міської ради у холлі муніципалітету.

На знак протесту з такими діями влади, активісти запалили фаєри й “димовухи”.

О 9.25 міський міський голова зайняв своє місце в президії. Проте, через відсутність депутатів від “Самопомочі”, “Народного контролю” та кількох представників інших фракцій, кворуму не виявилось. З міським головою в залі лише 18 обранців.

О 9.34 міський голова оголосив сесію відкритою. Присутні 23 депутати.

О 9.44 до зали увійшли усі представники “Самопомочі”.

Депутат міської ради так прокоментував ці події:

Знову заблокована “патріотами” міська рада Тернополя. Весь цирк, схоже, затіяла “Свобода”. Не аналізую зараз причини і ситуацію, натомість маю думку про тернопільську поліцію.

Правоохоронці поводяться так, ніби свої ж голови, собі в дупи позасовували. Депутатів б’ють погрожують, не впускають до міської ради. Тобто йде пряме перешкоджання депутатській діяльності.

Ну а поліція, якої тут до грома, стоять… Дожились: містом править сила і договорняк.

PS. Хто має Авакова в друзях, позначте. Має чим гордитись.

 

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE