Politerno > Україна і світ > Українські чиновники мають по кілька громадянств, але це не карається законом (Відео)

Українські чиновники мають по кілька громадянств, але це не карається законом (Відео)

  • 28 Липня, 2017
  • 1282 Переглядів
  • 0

Нині українські чиновники мають по кілька громадянств, але це не карається законом. Тому у законодавство щодо електронних декларацій слід внести зміни, які би передбачали обов’язкове вказування відомостей про наявність інших громадянств.

Про це на телеканалі ZIK заявив Юрій Македон, народний депутат України (БПП).

Гість програми наголосив, що питання громадянства України лежить не тільки у політичній, а й юридичній площині. Він пояснив, як іноземці обходять норму про те, що вони повинні подати заяву про вихід з громадянства іншої держави перед тим, як отримати його в Україні.

“Вихід в інших країнах не є автоматичним, він може тривати і рік, і два, і три. Він може залежати від цієї людини. Якщо вона подала заяву, а потім не подала інших документів, то формально вона виконала всі законні норми…”, – зазначив гість програми.

“Тепер щодо позбавлення громадянства. Закон України Про громадянство України, Закон про державну службу містить слово “набуття” громадянства. Тобто, якщо людина отримала українське, а потім набула інше громадянство, то це є підставою… Але якщо він до цього був громадянином іншої країни, це не можна розглядати, як підставу для позбавлення українського громадянства”, – вважає нардеп.

Гість програми озвучив власне бачення вирішення проблеми.

“Дійсно, у нас багато іноземців, і це створює великий ризик, особливо, на прифронтових територіях, особливо – прикордонних, коли у нас депутати місцевих рад, народні депутати, керівники, ті, хто має доступ до державної таємниці, мають два, три, чотири, п’ять громадянств.

Вони розглядають країну, як місце для корупції, тому що знають, що, маючи інші паспорти, покинуть Україну. Як із цим боротися – дуже просто. Ми в закон про електронні декларації вносимо два слова – щоб обов’язково там вказували відомості про наявність, а не набуття, іншого громадянства”, – заявив нардеп.

У такий спосіб, каже він, кожен із тих, хто подає декларації, змушений подати дані щодо громадянства. Якщо цього не зробить, тоді нестиме кримінальну відповідальність.

Нині ж, продовжує гість програми, чиновники мають по кілька громадянств, але це не карається законом.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE