Politerno > Україна і світ > Роману Насірову повідомили про нову підозру і передали справу до суду

Роману Насірову повідомили про нову підозру і передали справу до суду

  • 29 Липня, 2017
  • 1467 Переглядів
  • 0

Відстороненому голові Державної фіскальної служби України Роману Насіровау та керівнику департаменту ДФС Володимиру Новікову повідомлено про зміну підозри і завершення досудового розслідування, матеріали кримінального провадження відкриті для ознайомлення.

Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) на своїй сторінці у Facebook.

“За результатами проведеного досудового розслідування в кримінальному провадженні щодо громадянина України і Великобританії – глави ДФС України Насырова Р.М., а також керівника департаменту ДФС України Новікова В.К., їм повідомлено про зміну раніше оголошеного підозри, про завершення досудового розслідування та відкритті матеріалів кримінального провадження в порядку ст. 290 КПК України “, – йдеться в повідомленні САП в п’ятницю.

У прокуратурі зазначили, що згідно з остаточним підозрою, Насіров, крім раніше інкримінованого зловживання владою і службовим становищем (ст. 364 КК України), підозрюється також у службовому підробленні (ст. 366 КК України), скоєному при прийнятті рішень про розстрочення податкових зобов’язань і боргу, а також під час інформування Міністерства фінансів України про відсутність розстрочок, що виходять за межі одного бюджетного року (які надавалися ТОВ “Надра Геоцентр”, ТОВ “Фірма ХАС”, ТОВ “Карпатнадраінвест”).

В даний час зібрана доказова база в кримінальному провадженні оцінена прокурорами як достатня для завершення досудового розслідування і, за відсутності доказів сторони захисту, які спростовували висунуту підозру, для направлення до суду обвинувального акта.

У той же час сторона захисту через адміністративний суд намагається довести, що дії Насірова були законними, рішення суду очікується до 5 серпня поточного року.

Як прогнозують в САП, остаточною крапкою досудового розслідування в ряді кримінальних проваджень повинна стати екстрадиція народного депутата Олександра Онищенка в рамках “газової справи” і оцінка його дій українським судом в сукупності з іншими особами, які брали участь в організованих ним протиправних діях.

У Національному антикорупційному бюро України (НАБУ) також підтвердили, що розслідування ролі глави ДФС у цій “газовій справі” завершено.

“Детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо глави Державної фіскальної служби і керівника департаменту погашення боргу ДФС.

28 липня стороні захисту відкрито доступ до матеріалів справи”, – йдеться в повідомленні прес-служби НАБУ.

Раніше в п’ятницю керівник САП Назар Холодницький повідомив, що до кінця дня планується оголосити про закінчення досудового розслідування щодо відстороненого голови ДФС Насірова.

Він також висловив надію, що сторона захисту ознайомиться з матеріалами справи в “розумні терміни”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE