Politerno > Україна і світ > Тереза ​​Мей заявила, що Британія готова використати ядерну зброю проти Росії

Тереза ​​Мей заявила, що Британія готова використати ядерну зброю проти Росії

  • 29 Липня, 2017
  • 1834 Переглядів
  • 0

Прем’єр Великобританії Тереза Мей під час візиту у Словаччину, як країну, котра головує з 1 липня в Євросоюзі, заявила, що готова використати ядерну зброю як “застерігаючу силу”.

Про це вона заявила на прес-конференції в Братиславі, пишуть “РИА Новости“.

Прес-конференцію транслювало ТV Tablet.

Журналіст словацького телеканалу TV3 в зв’язку з дебатами в британському парламенті минулого тижня про ядерний потенціал цієї країни поставив на прес-конференції Терезі Мей питання: “Чи готова прем’єр Великобританії використовувати ядерну зброю проти Росії?”.

“Дійсно, на минулому тижні пройшло дуже важливе голосування в парламенті (Великобританії – ред.) щодо продовження нашої ядерної програми, – сказала Мей. – Під час дебатів було поставлено питання про те, чи була б я готова використати ядерну зброю як застерігаючу силу. І моя відповідь була: “Так!”.

Парламент Великобританії раніше проголосував за модернізацію ядерного щита країни, який обійдеться бюджету, за офіційними даними, в кілька десятків мільярдів фунтів стерлінгів, за неофіційними – в кілька сотень.

У структурі програми Trident, яка є найдорожчим елементом британських збройних сил, – чотири атомні підводні човни, здатних нести ядерні та термоядерні боєзаряди.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE