Politerno > Україна і світ > Гриценко про Порошенка і Гройсмана: Конфлікт між ними бурхливий, активний та цілодобовий (Відео)

Гриценко про Порошенка і Гройсмана: Конфлікт між ними бурхливий, активний та цілодобовий (Відео)

  • 3 Серпня, 2017
  • 1390 Переглядів
  • 0

Президент хотів би зняти із посади прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, але для цього немає голосів

Про це в ефірі програми FACE 2 FACE  на телеканалі ZIK заявив Анатолій Гриценко, лідер партії “Громадянська позиція”, екс-міністр оборони України.

Гість програми зауважив, що між Президентом України та прем’єр-міністром існує конфлікт, який є “бурхливим, активним та цілодобовим”.

“Просто на широкий загал це не виноситься, як не виносилося за Януковича. То була ж ненависть повна. Тільки коли прорвало: “Кролик, біжи”, “Сєня, біжи”, коли обвішали бордами всю країну, тоді для багатьох дійшло до розуміння, хто не знав про цю кухню. Порошенко не може з людьми нормально працювати. Він не може делегувати, а хоче контролювати усе сам, включаючи “потоки”. Тому, коли він думав, що поставив свого – Гройсмана, то наступив десь момент, коли і Гройсману це все набридло”, – заявив Анатолій Гриценко.

Через те в країні, продовжує гість програми, так багато непризначених на посади. До прикладу, Порошенко вимагає призначити на певний “потік” людину, якій довіряє, а Гройсман не хоче і ставить виконувача обов’язків.

“Для країни це погано, тому що не відповідає людина, яка на певний період стратегічно призначена і має здійснювати керівництво. Чи хотів би Порошенко зняти Гройсмана? Та ще позавчора. Просто немає голосів. Чи знайдуться голоси восени? Це залежить від “розкладу”. Зараз ситуативно Гройсман грається із Яценюком, вони дружно, разом… Але я не можу виключати нічого при Президенті, який працює не в системі цінностей і виконання власних обіцянок, а, як одноклітинний організм, реагує ситуативно”, – заявив Анатолій Гриценко.

Гість програми також нагадав, як раніше, балотуючись на виборах, Юрій Луценко задекларував підхід до кадрових питань за принципом трьох “П” – професійність, порядність, патріотизм.

“Якщо виходити із цих трьох міркувань, то прізвище Луценка треба забути як прем’єр-міністра. А призначать чи не призначать, то вже будуть інші “П” – підданість, “подобострастие” чи готовність виконувати будь-які накази. Мені здається, що у рамках логіки інтересів країни говорити про можливість бути прем’єм-міністром для Луценка чи когось іншого з цієї категорії, немає жодних підстав”, – заявив гість програми.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE