Politerno > Україна і світ > Нових реформаторів у міністерствах “стимулюватимуть” зарплатою у 50-70 тисяч

Нових реформаторів у міністерствах “стимулюватимуть” зарплатою у 50-70 тисяч

  • 4 Серпня, 2017
  • 1296 Переглядів
  • 0

Тисяча фахівців отримуватимуть конкурентні зарплати за “особливі очікування” від них

Глава Національного агентства з питань державної служби Костянтин Ващенко заявив, що заробітна плата тисячі нових реформаторів в міністерствах буде встановлена на рівні 50 тисяч гривень.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

“Сьогодні прийнято принципове рішення, що, з огляду на відповідальність, особливі очікування від цих людей, повинна бути створена відповідна мотивація і зарплата повинна бути конкурентною на ринку. Розрахунки, які у нас існують разом з Міністерством фінансів, я скажу середні, тому що залежить від стажу і деяких інших моментів, але в цілому ми можемо говорити, що керівник директорату матиме в районі 70 тис. грн заробітну плату, керівник експертної групи в директораті – трохи більше 60 тис. і державний експерт, який працює в директораті, – в районі 50 тис. грн”, – зазначив Ващенко.

Голова Нацдержслужби наголосив, що заробітні плати повинні рости у всіх державних службовців.
У свою чергу, заступник державного секретаря Кабінету міністрів України Тетяна Ковтун зазначила, що 16 серпня уряд має намір прийняти необхідні нормативно-правові акти для запуску відбору. Крім того, 16 серпня буде запущений онлайн портал з інформацією про відповідні вакансії.

Відзначається, що відбір стартує з 1 вересня за підтримки Европейського союзу, а перші фахівці з реформ можуть бути призначені 1 листопада.
Крім того, керівник програм співпраці Представництва ЄС в Україні Беренд де Гроот додав, що на реалізацію реформи держслужби ЄС має намір виділити 100 мільйонів євро.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE