Politerno > Україна і світ > Жан-Клод Юнкер задоволений новими санкціями США проти РФ

Жан-Клод Юнкер задоволений новими санкціями США проти РФ

  • 4 Серпня, 2017
  • 1425 Переглядів
  • 0

Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер висловив задоволення у зв’язку з тим, що, що закон США щодо нових санкцій проти Росії врахував занепокоєння Європейського Союзу, але заявляє про можливі кроки у відповідь в разі, якщо будуть порушені інтереси європейських компаній.

Про це, як передає кореспондент УНІАН, йдеться в повідомленні ЄК, яке було розповсюджено в Брюсселі в середу,

Зазначається, що Юнкер висловив задоволення у зв’язку з тим, що, «в принципі законопроект був пом’якшений після того, як ЄС висловив свою стурбованість».

«Я заявив на саміті G7 у Таорміні і на саміті G20 у Гамбурзі, якщо американці продовжать (з прийняттям нових санкцій), ми будемо готові адекватно реагувати в лічені дні. В результаті значну частину передбачуваних санкцій проти Росії було знято», – проконстатував він.

За словами Юнкера, в Конгресі США також переконані, що санкції будуть застосовані тільки після того, як пройдуть консультації з союзними країнами. «І я вірю, що ми ще є союзниками США», – зазначив президент ЄК.

У цьому зв’язку в ЄК зауважили, що таким чином під час застосування будь-яких санкцій можуть бути враховані європейські інтереси. В разі, якщо цього не станеться, президент ЄК залишає за собою право вжити адекватних заходів.

Також якщо американські санкції поставлять у невигідне становище компанії Євросоюзу, які торгують з Росією в енергетичному секторі, ЄС готовий протягом кількох днів зробити кроки у відповідь.

«Ми готові», – сказав Юнкер в інтерв’ю європейській студії ARD в Брюсселі.

«Ми повинні захищати свої економічні інтереси по відношенню до США. І ми зробимо це», – наголосив президент ЄК.

Як повідомлялось, 2 серпня президент США Дональд Трамп підписав закон про запровадження нових санкцій проти Росії. Документ законодавчо закріплює діючі санкції проти Росії, створює механізм обов’язкового узгодження з Конгресом США можливого рішення президента США щодо ослаблення антиросійських санкцій, а також передбачає можливість запровадження санкцій проти державних підприємств РФ, що здійснюють операції в металургійній і гірничодобувній галузях і на залізничному транспорті.

Також він посилює антиросійські секторальні санкції стосовно фінансового сектору РФ і російської енергетики, передбачається запровадження санкцій у зв’язку з діяльністю уряду РФ у напрямку підриву кібернетичної безпеки, а також запровадження санкцій щодо осіб, які відповідають за порушення прав людини на окупованій РФ території, які діють в інтересах оборонного і розвідувального секторів уряду РФ.

При цьому Трамп закликав Конгрес утриматися від використання закону про нові санкції проти РФ на шкоду зусиллям США і Євросоюзу врегулювати конфлікт в Україні. Також, за його словами, цей закон не повинен використовуватися для запобігання зусиллям адміністрації президента США усунути будь-які непередбачені наслідки для американського бізнесу та європейських союзників.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE