Politerno > Україна і світ > Політики-популісти це клас, який став вище чиновників

Політики-популісти це клас, який став вище чиновників

  • 9 Серпня, 2017
  • 1589 Переглядів
  • 0

Першою елітою пострадянського простору були бандити (братки) і всілякі шахраї

Вони нахабно відбирали державну загальнонародну власність і ресурси і привласнювали собі. Привласнювали по праву сильного. Потім виявилося, що держава їх сильніше. Тоді бандити  зкооперувались з чиновниками і створили нову силу – олігархат. Новий чиновник був сильніший за будь-бандита, тепер бандити йому служили.

Але потім з’явився клас, який став вище чиновників – політики-популісти

Просто ускладнилися завдання. Спочатку потрібно було власність забрати і сісти на потоки. Потім постало питання цю власність захистити і з’явилися політики-рішали, що працюють між чиновниками і бандитами. Ну тут виявилося, що основна маса населення обділена і не присутня на цьому святі життя.

Цю ситуацію і використовували популісти, які нацьковують свій електорат на чужі системи. Це ясно видно і на Україні, і в Росії. Політик- “рішала” системно нижче політика-популіста. Той вирішує у вузькому колі, а популіст працює з масами. Системна проблема українського Опоблока, що вони в змозі багато повирішувати, але масами керувати не вміють.

Треба вчитися, але не хочуть – позажирались. Завдання просте відібрати маси у популістів. Історія ставить таке завдання не вперше: і Гітлер був популістом, і Муссоліні, і проти них довго нічого не могли нічого зробити.

Так що там пострадянський простір – в Америці переміг популіст Трамп. Він, звичайно, не Гітлер, а демократичний популіст, але ламає систему і грає проти правил, а весь істеблішмент проти нього безсилий. Вони теж “рішали” у вузькому колі, Трамп це зрозумів і переміг їх. Але й і у нього проблеми. У всіх нас проблеми. І їх так просто не повирішувати.

Потрібно піднятися над системою. Потрібні нові підходи управління політикою, економікою, суспільством.

Світ вагітний цим, але пологи йдуть довго і складно.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE