Politerno > Україна і світ > Андрій Сенченко: “Крим і Донбас – це наша земля. І торгувати нею ми не збираємося!”

Андрій Сенченко: “Крим і Донбас – це наша земля. І торгувати нею ми не збираємося!”

  • 10 Серпня, 2017
  • 1540 Переглядів
  • 0

Днями координатор Кабінету міністрів Німеччини по германо-російській міжгромадській співпраці Гернот Ерлер закликав “утриматися від дискусій” про статус окупованого Росією українського Криму.

“Європейський консенсус передбачає, що спочатку потрібно повністю сконцентруватися на політичному рішенні конфлікту на сході України, а тему Криму слід винести на порядок денний лише в рамках подальшого політичного процесу”, – заявив Ерлер.

Так він прокоментував заяву лідера Вільної демократичної партії Німеччини Крістіана Лінднера, який закликав “забути” про “кримське питання” і запропонував послабити санкції проти РФ.

Можливо, свого часу поділ Польщі хтось теж вважав євро-азійським консенсусом. Чим все закінчилося, можна не нагадувати. Мабуть, бізнес-політична еліта Німеччини так і не зрозуміла, що Путін вважає особистою трагедією не тільки розвал СРСР, але і падіння берлінської стіни.

Якщо нав’язувані Україні деякими німецькими політиками порочні ідеї перевести на мову понять, за якими живе кремлівська зграя, то виходить, що Путіну можна і далі перекроювати кордони. Головне, щоб було побільше крові. Тоді торгуватися буде простіше. У наших гарантів за Будапештським меморандумом – Штатів, Великобританії та Франції була можливість і, на мій погляд, обов’язок швидко придушити агресора санкціями і поставити все на місце. Ефективна участь в таких зусиллях з відновлення порядку могла прийняти і Німеччина.

Вважали за краще, проте, нескінченні висловлення стурбованості і нав’язаний Путіним сценарій по типу Придністров’я, Абхазії чи Південної Осетії.

Як відповідь німецьким політикам хочеться ще раз нагадати, що компроміси за рахунок чужої території можуть закінчитися втратою своєї, і закликати їх утриматися від дискусій про статус окупованого Росією українського Криму. Крим і Донбас – це наша земля. І торгувати нею ми не збираємося!

Андрій Сенченкочлен Політради ВО «Батьківщина», лідер Всеукраїнського правозахисного руху «Сила права»

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE