Politerno > Україна і світ > Головко: Президент Порошенко повністю узурпував судову гілку влади (Відео)

Головко: Президент Порошенко повністю узурпував судову гілку влади (Відео)

  • 11 Серпня, 2017
  • 1502 Переглядів
  • 0

Вища рада правосуддя, яка стала ручним органом закритого типу, тепер має дуже потужний вплив.

Таку думку висловив народний депутат України Михайло Головко на телеканалі ZIK.

“Глобальна проблема влади в Україні полягає в тому, що ми не живемо за Конституцією. Зокрема, в статті 5 Конституції України зазначено, що джерелом влади в країні є народ, який має обирати і законодавчу, і виконавчу, і навіть судову гілку влади. Проте сьогодні це не відповідає дійсності, оскільки Президент Порошенко повністю узурпував судову гілку влади. Відтак, Вища рада правосуддя, яка стала ручним органом закритого типу, тепер має дуже потужний вплив”, – констатував Головко.

Натомість депутат вважає, що єдиним незалежним судом може бути той суд, що належить народу, який його обирав. Відтак, у судовій системі України має бути сформована ціла вертикаль обрання та відкликання суддів. І тільки тоді вони будуть розуміти свою відповідальність.

До того ж, колега Михайла Головка – депутат Олена Сотник зауважує, що нещодавно Україна спостерігала за нібито прозорою процедурою обрання нових суддів до Верховного суду України, проте, фактично, це нічим позитивним не завершилося.

“Ми повинні виходити з того, про що говорить і чого вимагає суспільство. А люди наголошують на тому, що топ-проблемою в країні є корупція. Це означає, що депутати мають на це відреагувати і вирішити таку проблему. Світовий досвід нам підказує, що саме створення антикорупційних органів, зокрема таких, як НАБУ та Вищий антикорупційний суд, допоможе суттєво вирішити проблему корупції в країні”, – підсумувала нардеп Олена Сонник.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE