Politerno > Україна і світ > Проект “Стіна” не дає ніякого захисту від військової агресії, – нардеп Юрій Чижмарь (Відео)

Проект “Стіна” не дає ніякого захисту від військової агресії, – нардеп Юрій Чижмарь (Відео)

  • 11 Серпня, 2017
  • 1518 Переглядів
  • 0

Україна має велику “дірку” у кордоні з Росією там, де є непідконтрольна окупована територія Донбасу, і наразі закрити її не можна. Відтак, проект “Стіна” більше виконує захист від нелегальної міграції, ніж оборонну функцію.

Таку думку висловив народний депутат України Юрій Чижмарь на телеканалі ZIK.

“Я вважаю, що проект “Стіна” був дуже необдуманий, адже в період війни подібні конструкції не дають ніякого захисту. Адже під час бойових дій, коли мова йде про танки, “Гради” та іншу важку військову техніку, така споруда ні від чого не упереджує. Окрім того, в Україні є безвізовий режим із Російською Федерацією, тому український кордон можна із легкістю перетнути”, – прокоментував Чижмарь.

До того ж, зауважує нардеп, Україна має велику “дірку” у кордоні з Росією там, де є непідконтрольна окупована територія Донбасу,і наразі закрити її не можна. Відтак, проект “Стіна” більше виконує захист від нелегальної міграції, ніж оборонну функцію.

“Більшість країн визнали, що сьогодні більш ефективним захистом від військового нападу є стеження через супутники й відповідне реагування на місцях. До того ж, коли проект “Стіна” був запроваджений, то всі зрозуміли, що він більше всього стане корупційним, адже і досі не запроваджений цивільний контроль за військовими витратами. Адже цьому об’єкту легко було присвоїти стратегічне значення,відтак жодна перевірка тепер не може туди потрапити”, – констатував депутат.

Така ж ситуація склалася із харчуванням, озброєнням та повним забезпеченням армії, підсумовує Чижмарь. І ті кошти, які сьогодні виділяються на забезпечення армії, ніхто не може проконтролювати. А будь-яка спроба цивільної структури, зокрема і Верховної Ради, втрутитися у справу блокуватиметься грифом “секретно”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE