Politerno > Україна і світ > В Очакові американські військові будують штаб-квартиру ВМС України

В Очакові американські військові будують штаб-квартиру ВМС України

  • 11 Серпня, 2017
  • 1718 Переглядів
  • 0

Для Військово-морських сил України військові будівельники зі США створюють Центр оперативного управління флотом.

В Очакові (Миколаївська область) будівельні частини Військово-морських сил США почали будівництво Центру оперативного управління флотом для ВМС України. Про це в п’ятницю, 11 серпня, повідомляє прес-служба ВМС США.

Роботи ведуться в рамках програми з надання військової допомоги (Foreign Military Construction Sales, FMCS), будівництво здійснює перший мобільний будівельний батальйон морської піхоти США (NMCB 1), так звані Seabees (Морські бджоли).

“Початок будівництва на Україні – значне досягнення для NMCB 1. Наша здатність підтримати по-максимому прагнення України до Європи має стратегічне значення. Результатом стане поліпшення інфраструктури приймаючої сторони, підвищення її обороноздатності, зміцнення наших відносин і нові можливості для організації навчання”, – сказав представник Seabees молодший лейтенант Джейсон Макгі.

Проект будівництва включає в себе зведення самого Центру оперативного управління, ремонтних майстерень, а також контрольно-пропускних пунктів по периметру бази.

У повідомленні говориться, що морські центри управління оперативного рівня покликані забезпечити гнучке управління ВМС у всьому діапазоні військових дій. Вони надають військовому командуванню інструменти управління флотом і забезпечують прийняття критично важливих рішень у складних ситуаціях.

У складі такого Центру може бути розгорнуто командний пункт, який підтримує безпосередній зв’язок з кораблями під час навчань.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE