Politerno > Україна і світ > “Креативна брехня”: як чиновникам вдається купувати Лексуси за ціною ВАЗів (Відео)

“Креативна брехня”: як чиновникам вдається купувати Лексуси за ціною ВАЗів (Відео)

  • 14 Серпня, 2017
  • 1526 Переглядів
  • 0

“Автомобіль – не розкіш, а засіб пересування!”. Із цим афоризмом великого комбінатора Остапа Бендера солідарні українські чиновники, які стали власниками машин вартістю від 48 до 50 тис. гривень.

Проте, як повідомляє проект “Декларації”, за ціною старих ВАЗів і ГАЗів їм вдається купувати продукцію люксових автомобільних брендів.

Поряд із вітчизняними ЗАЗами і російськими ВАЗами, у цю цифру входить значна кількість машин преміум класу. Серед автівок, які аж ніяк не можуть коштувати 49 тисяч гривень, найбільш масове представництво має німецький “автомобіль для народу” Volkswagen – 126 штук.

Другим за популярністю виявився японський бренд Toyota (95 шт.), а третє місце посіла торгова марка зі світовим визнанням Mercedes-Benz (79 шт.).

Також у переліку автомобілів із шаленими знижками нерідко фігурує продукція таких японських і німецьких корпорацій як Mitsubishi, Nissan, Audi, BMW і Lexus.

Нагадаємо, 3 січня цього року Національний банк знизив граничну суму розрахунку готівкою до 50 тисяч гривень. Попередній ліміт становив 150 тисяч. Із списком чиновників, які занижували вартість своїх автівок під нього ви можете ознайомитися у розслідуванні Лесі Іванової й Антона Столярова “Клуб для тих, кому за 149”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE