Politerno > Україна і світ > Андрій Сенченко: В Україні потрібно проводити вибори вдвічі частіше (Відео)

Андрій Сенченко: В Україні потрібно проводити вибори вдвічі частіше (Відео)

  • 16 Серпня, 2017
  • 1508 Переглядів
  • 0

Аби якісно оновити Верховну Раду, вибори в Україні потрібно проводити вдвічі частіше

Про це в ефірі телеканалу ZIK заявив екс-народний депутат Андрій Сенченко.

“Якщо ми знову пропонуємо якесь диво, що ми знайдемо цих білих, то в наступному парламенті їх вже буде більшість. Нажаль не буде. Тому нам потрібно вдвічі частіше проводити вибори. Тоді якщо зараз в парламенті є 40 або 60 людей, які мають власну думку і ця думка на користь держави, то завтра їх буде не більше ста”, – переконаний Андрій Сенченко.

За словами політика, влада чинитиме шалений опір якісному оновленню депутатського корпусу.

“Влада буде робити жорсткий спротив радикальній зміні депутатського корпусу. Він буде мати багато напрямків, це і склад ЦВК, і закон про вибори, і тиск правоохоронної системи. Але треба цьому спротиву протидіяти”, – вважає політик.

Водночас, Мустафа Найєм, народний депутат, фракція БПП, зазначив, що в Україні є багато активних людей, але вони не знають, як можна якісно змінити владу.

“В нас, на жаль, так сталося, що ми замкнулись навколо невеличкої горстки людей, які щось роблять. Я зараз багато їжджу по Україні і відчуваю, що є мільйони людей 35-40 років, які хочуть але не знають, як діяти. Як до них достукатись, якщо канали не запрошують в ефір. Вони працюють на партію, яка була створена за три тижні і виграла вибори. Хіба це не нонсенс? Ми не доходимо до людей. В нас є хрест – іти розмовляти з людьми. Я впевнений, що це єдиний інструмент”, – зазначив нардеп.

На переконання пана Найєма, є два варіанти виходу з теперішньої ситуації.

“Є два виходи, або опустити руки і виїхати з країни, або залишатися і доводити, що це не так. Я не хочу втрачати своє покоління. Впевнений, коли нам було 15 років, ми мріяли про інше. Мені зараз 35 і я хочу, аби це інше робилось моїми руками і руками тих людей”, – підсумував політик.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE