Politerno > Україна і світ > Порошенко особисто ненавидить антикорупційних активістів – Дмитро Гнап

Порошенко особисто ненавидить антикорупційних активістів – Дмитро Гнап

  • 16 Серпня, 2017
  • 1459 Переглядів
  • 0

Справа проти Віталія Шабуніна – природна реакція влади. Бо, президент Порошенко особисто ненавидить антикорупційних активістів. Зневажливо називаючи їх “хомячкамі”. Після останньої прес-конференції президент зустрівся зі мною і колегами окремо, щоб поговорити про розслідування вбивства Павла Шеремета.

Диктофони, телефони і навіть годинники ми здали охороні АП. Порошенко був стриманим і виваженим, поки ми обговорювали хід розслідування вбивства Павла.

Журналіст Дмитро Гнап

Коли ж справа дійшла до питань про корупцію, президент зірвався на свій фірмовий фальцет:

– А що не так, Дмитро, в боротьбі з корупцією? Що тобі не подобається? Ми запустили електронне декларування!

– Це справді чудовий результат – кажу – але працівники СБУ та частина прокурорів вже виведені з під його дії.

– Тому що закон про електронне декларування треба було змінювати – відповів емоційно Порошенко – Його написали іноземці разом з нашими хомячкамі. Іноземці поїхали, а ці хомячкі лишилися!

– Перепрошую – кажу – Це кого ви маєте на увазі під “хомячкамі”?

– Не важливо…- раптом запнувся президент, перевівши розмову на інше.

Отже, “хомячкі”. У попереднього президента були “казли, каториє мєшают нам жить”. Цьому президенту та його оточенню заважають жити “хомячкі”, “скунс-команда” і т.д.

Не думаю, що Порошенко особисто дав вказівку порушувати справу проти Віталія Шабуніна. Але вся система влади зрозуміла: антикорупційні активісти – це ворог, “казли”, “хамячкі”, “грузіни, бля, грузіни”…

І як нервовий сигнал розходиться від мозку до найвіддаленіших клітин, так і переконання президента передаються по всій вертикалі влади. І вся вертикаль розуміє: будь-яка ініціатива закошмарити антикорупційних активістів не буде засуджена на горі. А навпаки, підтримана та схвалена.

Шкода, що дехто дуже швидко забув, що якби не тисячі цих “хомячків”, то один колишній міністр з уряду Азарова так і не став би президентом.

А один маргінальний політик з купою нерухомості, так і не став би сьогодні генпрокурором. І якби не “хомячкі” один скандальний бізнесмен переховувався б і далі в Італії, без шансів стати в Україні міністром МВС.
Швидко вони це забули, дуже швидко.

Дмитро Гнап

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE