Politerno > Україна і світ > НАБУ отримало серйозні докази по справі Мартиненка

НАБУ отримало серйозні докази по справі Мартиненка

  • 21 Серпня, 2017
  • 1417 Переглядів
  • 0

Швейцарія надіслала українським слідчим Національного антикорупційного бюро України матеріали розслідування щодо колишнього народного депутата Миколи Мартиненка.

Директор НАБУ Артем Ситник в інтерв’ю The Insider розповів, що ці матеріали є потужними доказами щодо екс-нардепа. Саме тому, за його словами, адвокати Мартиненка намагалися оскаржити рішення про передачу цих матеріалів швейцарськими слідчими.

В інтересах слідства керівник НАБУ не став розголошувати деталі отриманих доказів у справі Мартиненка.

“Ця справа взагалі є рекордсменом по кількості міжнародно-правових доручень, і матеріали, які були отримані зі Швейцарії, нам дуже допомогли. І коли ми їх отримали, то реально зрозуміли, чому захист Мартиненка так намагався оскаржити рішення швейцарських органів про передачу матеріалів до України. Ці матеріали є потужною доказовою базою, тому вони використали всі можливості, щоб максимально затягнути передачу цих матеріалів”, – сказв Ситник.

Раніше суд продовжив термін запобіжного заходу Мартиненку до 17 жовтня 2017 года. Однак з обмежень вилучили пункт про заборону на поїздки за межі Київщини.

Колишнього народного депутата від фракції Народний фронт Миколу Мартиненка підозрюють в причетності до розтрати $17,28 млн на державному підприємстві Східний гірничо-збагачувальний комбінат при поставках уранового концентрату з Казахстану через австрійську компанію-посередника Steuermann.

Суд обрав для екс-нардепа запобіжний захід у вигляді особистої поруки. Його зобов’язали здати закордонний паспорт і не покидати територію Україну. За нього поручилися ряд народних депутатів і міністрів, в тому числі глава Мінінфраструктури Володимир Омелян і міністр молоді та спорту Ігор Жданов.

Сам же Мартиненко заперечує висунуті проти нього звинувачення.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE