Politerno > Україна і світ > Що не дозволено Siemens, дозволено російській компанії Gloria Jeans (Відео)

Що не дозволено Siemens, дозволено російській компанії Gloria Jeans (Відео)

  • 22 Серпня, 2017
  • 1488 Переглядів
  • 0

Пам’ятаєте скандал з турбінами компанії Siemens, які Росія закупила для електростанції в Криму в обхід санкцій? Історія вийшла настільки резонансною, що викликала справжній міжнародний скандал, пише журналіст Денис Казанський у своєму Facebook.

Після того, як стало відомо, що Росія обдурила німців і закупила їх турбіни для анексованого Криму, Німеччина обурилася і запропонувала Євросоюзу розширити санкції проти РФ. Сама ж компанія Siemens заявила, що припиняє свою співпрацю з російськими компаніями і подала в суд з вимогою заарештувати свої турбіни, спрямовані до Криму.

Здавалося б, і Німеччини, і компанії Siemens, вигідно продавати свою продукцію в Росію. Від цих поставок вони тільки виграють. Проте, в даному випадку німці наступили на горло власним економічним інтересам, тому що Росія – країна-агресор, яка вторглася на територію України і анексувала Крим. Для німців територіальна цілісність далекої і малозрозумілої  України виявилася важливішою їх власних інтересів.

Чи могла Німеччина закрити очі на свої турбіни в Криму? Могла. Але вона не стала цього робити. Для Німеччини принципи важливіші за гроші.

Тепер перенесемося в Україну. Українці активно вітають введення санкцій проти Росії, радіють черговому прочухану, який Москва отримує то від німців, то від американців, але при цьому не поспішають вимагати жорстких дій від свого уряду.

Наприклад, за всі 3,5 роки війни з РФ, без всяких перешкод працює російська компанія Gloria Jeans, яка при цьому паралельно працює і на окупованій території Луганської області, де платить податки незаконним збройним формуванням.

Блогер підкреслив, що це відбувається абсолютно відкрито і без всякого маскування.

Журналіст нагадав, що ще в 2015 році терористи “ЛНР” самі з гордістю повідомляли про те, що Gloria Jeans збирається працювати на їх території, в Красному Лучі.

“А власник компанії Володимир Мельников абсолютно відкрито зізнавався журналістам, що працює в підконтрольному ЛНР Луганську і платить бойовикам податки … Ніхто навіть не думає ховатися. Ось відео з цього заходу. На ньому Плотницкий і втік тепер з Луганська Карякін (“екс-спікер парламенту ЛНР” – ред.). Подивіться, як мило”, – написав він.

Також Казанський нагадав, що магазини “Глорії Джинс”, яка виробляє одяг під торговою маркою “Gee Jay” є в кількох великих ТРЦ Києва. Нещодавно один з таких магазинів в ТРЦ “Sky Mall” пікетували активісти організації “Відсіч”.

“Але обурюється тільки невелика група людей. Владі і більшості наших співгромадян – все одно. Тому магазини російської компанії продовжують працювати в Україні до сих пір. Це нехай у німців голова болить з приводу санкцій проти РФ. А ми не паримося, нас такі “дрібниці “не турбують”, – підсумував блогер.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE